Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bare 2251 så det som kan bli Lyns siste kamp

Tapte mot Tromsø.

AVGJORDE: Lars Iver Strand senket Lyn etter pause. Onsdag er det økonomien som kan senke Lyn-skuta. Foto: Jon-Michael Josefsen / SCANPIX
AVGJORDE: Lars Iver Strand senket Lyn etter pause. Onsdag er det økonomien som kan senke Lyn-skuta. Foto: Jon-Michael Josefsen / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Lyns 0-1-tap mot Tromsø kan bli en historisk kamp for laget fra Oslo Vest. Allerede til uka kan klubben være slått konkurs.

Bare 2251 møtte opp for å se det som kan ha vært Lyn Oslos siste kamp i eliteserien på lang, lang tid. De fikk se Lars Iver Strand drible inn 1-0 og klemme Lyn enda lenger ned i tabellgjørma etter drøyt ti minutter av annen omgang.

- Jeg fikk ballen fra Hans Åge (Yndestad), dro et par kjappe finter og satte den i mål, sier Strand.

Hjemmelaget var best i første omgang, men mangler en utpreget målscorer. Både Davy Claude Angan, Jo Inge Berget og Fredrik Dahm hadde solide sjanser, men ballen gikk utenfor eller i klypene på en solid Sead Ramovic.

Dermed gikk Lyn på sitt femte strake tap, og har ikke fått poeng siden 23. august da Start ble slått 4-1. Selv om nedrykksklokkene ringer på Oslo Vest, er det en annen viktigere sak som opptar alle med Lyn-hjerte for tiden.

Penger
Innen 30. september må klubben ha spadd opp 17 millioner kroner. Hvis den ikke makter det, er det kroken på døra.

SMERTEFULLT: Det er smertefullt å være Lyn-tilhenger for tida. Oliver Risser og Magne Simonsen gikk på en ny smell mot Tromsø. Foto: Jon-Michael Josefsen / SCANPIX
SMERTEFULLT: Det er smertefullt å være Lyn-tilhenger for tida. Oliver Risser og Magne Simonsen gikk på en ny smell mot Tromsø. Foto: Jon-Michael Josefsen / SCANPIX Vis mer

Klubbdirektør Erik Langerud har vært hemmelighetsfull den siste tida og unnlatt å snakke om hvor mye penger Oslo-klubben har fått inn.

- Vi må bare jobbe videre til den siste dagen. Går det, så går det. Vi trenger ikke å lage noen brøk på det, sier Langerud etter kampen.

Men dersom Lyn klarer å skrape sammen alt innen deadline, må det kunne betegnes som en av de største snuoperasjonene i norsk fotball noen gang, utenfor banen.

Får svi
Skulle Lyn kaste inn håndkleet i midtuka, er det ikke bare på Ullevaal frustrasjonen vil være stor.

For Norges Fotballforbund har nemlig bestemt at alle kampene klubben har spilt denne sesongen skal strykes. Det betyr at samtlige lag i eliteserien mister poeng. Tromsø mister i så fall fire.

Det er kjipt, klart det. Men det er dessverre ikke noe vi kan gjøre noe med. Vi råder ikke over den avgjørelsen, men får bare håpe at de klarer seg, sa matchvinner Strand.

Verst går det utover Molde, Sandefjord og Aalesund, som alle har tatt full pott på to kamper mot bunnlaget, mens Start, Strømsgodset, Lillestrøm og Odd bare blir trukket ett poeng.

- Det er kjipt hvis det blir sånn, men sånn bør ikke en serie avgjøres. Det er fint lite vi kan gjøre med det, men det er jo Lyn dette går hardest utover, sier Lars Iver Strand.

Skulle Lyn unngå konkurs, tyder det aller meste på at klubben rykker ned med klar margin. Når fire kamper gjenstår, ligger laget 10 poeng bak Strømsgodset på kvalikplass.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!