FÅR 1000 BILLETTER MER ENN AALESUND: Brann kommer til å få 7032 billetter, mens Aalesund får 5968. Bare 2500 legges ut for åpent salg. 
Foto: Marit Hommedal / Scanpix
FÅR 1000 BILLETTER MER ENN AALESUND: Brann kommer til å få 7032 billetter, mens Aalesund får 5968. Bare 2500 legges ut for åpent salg. Foto: Marit Hommedal / ScanpixVis mer

Bare 2500 billetter til cupfinalen på åpent salg

Her er billettfordelingen på Ullevaal.

Brann og Aalesund får 13 000 billetter til årets cupfinale. Supporterklubbene får i tillegg 200 billetter hver. Det blir også lagt ut 2500 billetter for åpent salg.

De billettene som legges ut for åpent salg via internett kommer til å bli fordelt etter loddtrekning, akkurat som i fjor.

- Som tidligere år selges disse billettene via loddtrekning, slik at alle som er interessert skal ha samme mulighet til å skaffe seg billetter. Dette fungerer godt, og er et rettferdig system, mener informasjonssjefen i Norges Fotballforbund (NFF), Svein Graff.

Det vil være mulig å registrere sitt billettønske mellom 1. og 7. oktober, og deretter vil loddtrekningen blir foretatt. Ingen kan reservere mer enn fire billetter på denne måten, opplyser fotballforbundet.

Publikumstall bestemmer Når det gjelder de billettene som går til klubbene, er det klart at det til sjuende og sist er lagenes gjennomsnittlige publikumstall som blir avgjørende.

Både Brann og Aalesund får i utgangspunktet 3000 billetter hver seg. De øvrige 7000 billettene som går til finalelagene etter de publikumstallene de har offentliggjort. Det betyr at Brann kommer til å få 7032 billetter, mens Aalesund får 5968.

Gjennom ulike avtaler er det flere grupper som kan benytte seg av en forkjøpsrett for billetter til NM-finalen for menn. Dette er først og fremst personer som gjør en innsats for fotballen året igjennom, som tillitsvalgt, ansatt eller samarbeidspartner, samt de som har sesonghefter.

Fotballkretsene, de øvrige klubbene i eliteserien, 1. divisjon og Toppserien for kvinner, samt serieforeningene og øvrige i organisasjonen får tilbud om kjøp av til sammen 1950 billetter. 2200 plasser selges gjennom Ullevaal Business Class (UBC), mens 1500 billetter er holdt av til de med frikort eller forkjøpsrett til alle fotballkamper som arrangeres av NFF. Dette er først og fremst tillitsvalgte i NFF på alle plan, og ansatte.

2 650 billetter er solgt gjennom avtaler med NFFs samarbeidspartnere.

(NTB)