Bare 3 av 11 Chelsea-spillere er i form

Ancelotti forklarer nedturen før duellen mot Ståle.

TUNGE TIDER: Carlo Ancelotti under gårsdagens trening, med to av de spillerne han mener er i god nok form, Petr Cech og John Terry. Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet.
TUNGE TIDER: Carlo Ancelotti under gårsdagens trening, med to av de spillerne han mener er i god nok form, Petr Cech og John Terry. Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet.Vis mer

Direkte 20.45: Følg FCK - Chelsea og Lyon - Real Madrid i vårt fotballstudio

(Dagbladet): Chelsea er selvfølgelig store favoritter over to kamper mot Ståle Solbakkens FC København. Til tross for at de engelske blåtrøyene er inne i en sjelden tung periode.

• Chelsea har fire kamper på rad uten seier.

• Carlo Ancelottis menn vant åtte av de ti første seriekampene. Siden har det blitt fem seire på 16 forsøk i Premier League. Dette gjør at de er 12 poeng bak Manchester United.

Bortetrøbbel FCK slo Manchester United i Parken for drøyt fire år siden. Kanskje kan de ta en ny storskalp hjemme i Kongens by. For det er ingen tvil om at Chelsea for tida trives best på eget gress.

• De 11 siste bortekampene i både serie og cup har nemlig bare resultert i to seire.

Manager Ancelotti legger ikke skjul på at de sliter for tida, og han mener at nesten ingen av spillerne er i form.

- Hvor mange av spillerne som er i toppform ved siden av Petr Cech? Brasnislav Ivanovic, som er veldig stabil. Og John Terry, sier italieneren ifølge Press Association.

Med andre ord et dårlig utgangspunkt foran en bortekamp i Champions League.

Terrys søvnproblemer Ancelotti legger til at han har spillere som ikke er 100 prosent friske helsemessig og understreker at Frank Lampard spilte godt mot Everton i FA-cupen i helga.

- Vi har mistet selvtilliten vår og vi har ikke hatt noen kontinuitet. Det er forklaringen på disse resultatene. Nå må vi stå samlet og jobbe hardt, sier Chelsea-sjefen.

Premier League-gullet kan Chelsea trolig se langt etter, så fokuset på Champions League har dermed blitt ytterligere forsterket.

INGEN UMIDDELBAR SUKSESS: Fernando Torres kostet nesten en halv milliard, men har ikke vært noen suksess så langt. Foto: STEFAN WERMUTH/REUTERS
INGEN UMIDDELBAR SUKSESS: Fernando Torres kostet nesten en halv milliard, men har ikke vært noen suksess så langt. Foto: STEFAN WERMUTH/REUTERS Vis mer

- Vi har underprestert denne sesongen, nå må vi satse på Champions League. I starten av sesongen var målet å beholde serie- og FA-cuptittelen. Nå må vi vise oss som mannfolk og ta ansvar. Vi må se på formen og innstillingen vår - og levere, sier kaptein John Terry ifølge Sky Sports.

Midtstopperen forteller at han får søvnproblemer av slikt.

- Det har vært stressende og det har vært perioder hvor jeg har hatt vanskelig for å sove. Det var forferdelig da vi gikk tre år uten å vinne Premier League. Det er da jeg får søvnproblemer, når jeg må se andre løfte trofeer, sier Terry.

Sliter med Spurs og City Men selv om det ikke ser lyst ut i serien nå, har Chelsea fortsatt masse å spille for på hjemmebane. For eksempel det å kvalifisere seg for Champions League neste sesong.

- Vi er trolig ute av tittelkampen, men vi kan fortsatt ha et ord med i laget ved å slå Manchester United neste uke. Det verste er å se hvor bra Spurs og Manchester City spiller. Det er vanskelig å akseptere.

- Vi har fortsatt en liten sjanse på tittelen og kommer til å fortsette å kjempe. Taper vi for United er det kanskje over, men da må vi slåss for en plass blant de tre beste, sier Terry.

Så gjenstår det bare å se om sjefen blir med utover våren.

Det spekuleres i at Ancelottis dager kan være talte om Chelsea taper for FC København i kveld.

SOVER DÅRLIG: John Terry forteller at resultatene ødelegger nattesøvnen. Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet.
SOVER DÅRLIG: John Terry forteller at resultatene ødelegger nattesøvnen. Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet. Vis mer