Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bare 6000 så Vålerenga slå Viking

Fire seire på de fem siste for Martin og co.

MED MIDJEN: Vålerengas Mohammed Abdellaoue styrte ballen i mål med låret da han ga hjemmelaget ledelsen 3-1 og langt på vei avgjorde mot Viking på Ullevaal stadion.
Foto: Lise Åserud / SCANPIX
MED MIDJEN: Vålerengas Mohammed Abdellaoue styrte ballen i mål med låret da han ga hjemmelaget ledelsen 3-1 og langt på vei avgjorde mot Viking på Ullevaal stadion. Foto: Lise Åserud / SCANPIX Vis mer

||| ULLEVAAL (Dagbladet.no): Vålerenga - Viking 3-1.

Vålerenga scoret tre da de slo Viking borte i sesongens første møte mellom de to middelhavsfarerne, og i kveld gjorde de det igjen da Vikings fire kamper lange uavgjort-rekke ble stanset på Ullevaal.

Anført av en god Mohammed Fellah på en nykomponert midtbane, og med effektive dødballer, ble Stavanger-laget nedkjempet i løpet av fire minutter like etter pause, da Birger Madsen og Moa sørget for 2- og 3-1.

Viking-trener Uwe Rösler mener spesielt Bengt Sæternes, som stanget inn VIFs første etter en corner, ga stopperne hans en leksjon i duellspill inne i Viking-feltet.

- Sæternes skremte spillerne med sin fysiske tilstedeværelse. Han ga oss en lærepenge som viser at du trenger ikke være spesielt mobil for å kunne være en effektiv spiss, sier Rösler.

- Det er jo hyggelig at han sier det, først og fremst. Men det er jo sånn når man blir litt eldre, at man må gjøre ting på litt andre måter enn når man var yngre og kjappere, sier Sæternes til Dagbladet.

- Det var en fin kamp for Enga, og for meg. Vi fikk til mye av det vi har trent på, sier Sæternes.

En ny seier, den fjerde på de fem siste, er godt nytt for Martin Andresen og Oslo-laget. At det skjedde foran 6250 tilskuere sier imidlertid kanskje mer om årets VIF-sesong enn at hardtslitende Viking måtte reise hjem poengløse.

- Det er vanskelig hvert eneste år mot Viking. De trekker lite folk i Oslo, hvertfall når vi ikke er i toppen, sier Andresen til Dagbladet.

To tidlige scoringer
Vålerenga fikk en perfekt åpning på kvelden på kjølige Ullevaal. Laget har flere gode hodespillere å utnytte, og det ble tydelig allerede etter syv minutter.

Bojan Zajics corner ble møtt av Jarl André Storbæks hode på første stolpe. Thomas Myhre fikk slått ballen unna Mohammed Abdellaoue like foran målstreken, men retningen på utboksingen var han uheldig med.

Bak i feltet lurte Bengt Sæternes, som med et godt teknisk utført hodestøt fikk løftet ballen inn ved nærmeste stolpe.

Gleden ble kortvarig. Bare syv minutter senere svarte Viking med en identisk scoring.

MUTTERS ALENE: Vikings Peter Ijeh fikk heade fritt, og utlignet til 1-1 etter et knapt kvarter.
Foto: Lise Åserud / SCANPIX
MUTTERS ALENE: Vikings Peter Ijeh fikk heade fritt, og utlignet til 1-1 etter et knapt kvarter. Foto: Lise Åserud / SCANPIX Vis mer

Alexander Ødegaard tok corneren fra høyre, Håkon Skogseid tok oppgaven med å stusse ballen videre fra første stolpe, og inne i feltet glemte Birger Madsen totalt å passe på Peter Ijeh. Fra to meter gjorde Ijeh ingen feil, og utlikningen ble stanget opp i nettaket. Nigerianerens åttende denne sesongen.

Vålerenga var imidlertid best den første halvtimen, og etter utlikningen skapte hjemmelaget mye.

God Fellah
Mohammed Fellah hadde spilte en meget god kamp på Vålerengas midtbane, og sammen med navnebror Abdellaoue var han involvert i mye av det VIF skapte.

Thomas Myhre vil være skuffet over at utboksingen på 1-0 endte hos Bengt Sæternes, men kan være strålende fornøyd med redningene som hindret først Morten Berres heading, og Moas smarte styring fra venstre like etter Vikings utlikningsmål.

Så ga VIF fra seg initiativet i kampen.

Viking kom med flere gode angrep, og spesielt høyresiden voldte de blå store problemer.

Peter Ijeh fikk heade fritt nok en gang etter 35 minutter, men over. Så ble han spilt gjennom av Håkon Skogseid etter en Zidane-piruett, men Birger Madsen blokkerte. Og Martin Fillo dro klasse ut av Troy Perkins med et knallhardt skudd fra distanse.

Kanskje skulle Viking til og med hatt straffe i sluttminuttene, da Harmeet Singh kroppstaklet Jone Samuelsen inne i feltet.

- Samuelsen er på ballen og så blir han tatt av Singh. En klar straffe, sier Viking-assistent Roger Nilsen til TV 2.

Det fikk Nilsen og co ikke.

1-0: Før Ijehs scoring hadde Bengt Sæternes gitt hjemmelaget ledelsen.
Foto: Lise Åserud / SCANPIX
1-0: Før Ijehs scoring hadde Bengt Sæternes gitt hjemmelaget ledelsen. Foto: Lise Åserud / SCANPIX Vis mer

Men til pause kunne likevel Stavanger-laget gå i garderoben med den beste følelsen, etter en omgang lagene delte på midten med hver sin gode periode.

Sjokkåpnet etter pause
Den gode Viking-følelsen forsvant fort etter hvilen.

Vålerenga fikk en tidlig corner, og viste igjen hvor farlige de kan være på dødball. Denne gangen trengte Bojan Zajic to forsøk på å finne Jarl André Storbæk inne i feltet, og da Storbæks heading smalt på innsiden av stolpen, lå Birger Madsen klar til å dytte inn sitt første mål i Vålerenga-drakt.

Og før Klanen hadde funnet stolsetene, satt den igjen.

Bojan Zajics var mottaker inne i feltet denne gangen, mottakvendingen hans på Morten Berres pasning var fin, og da avslutningen ikke holdt samme klasse, fikk han hjelp av Moa, som styrte ballen i nettet med låret.

De to tidlige scoringene preget naturlig nok resten av omgangen, og Viking klarte aldri å hente seg inn til en nyuavgjort, til tross for at Vålerenga la seg faretruende lavt i perioder mot slutten.

De store sjansene uteble, og Troy Perkins og mulig banens beste Thomas Myhre tok seg av det som nådde målene.

VIFs sjette hjemmeseier betyr at de to tabellnaboene skiller lag, VIF avanserer til sjetteplass, mens Viking blir på tiende.

PS! Håvard Nielsen fikk sine første minutter for Vålerenga mot slutten og ble med det tidenes yngste toppseriespiller for VIF. Spissen er født 15. juli 1993.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling