Bare 8000 vil se landslaget

Interessen for landslaget er ikke som før. Bare rundt 8000 vil se landskampen mellom Norge og Bulgaria.

De norske fotballproffene gleder seg til landskamp, selv om tribunene ikke fylles.

Dan Eggen har spilt seg og sitt Alavés til UEFA-cupfinale, men synes det er veldig godt å få vist seg fram på norsk jord igjen.

- Akkurat nå har jeg ikke lyst å spille engang fordi jeg er sliten etter helgens kamp, men det er alltid moro å spille på landslaget. Det er ikke alltid det er like fullt i Vitoria heller, sier 30-åringen.

Han er litt hostesyk etter mange kamper den siste tida, men regner med å spille fra start. Om Nils Johan Semb vil.

Tore André Flo spiller for stappfulle Ibrox-tribuner hver hjemmekamp, men strekker seg ikke lenger enn til å kalle det «annerledes» å møte på landskamp. <> - Det spiller egentlig ingen rolle hvor glissent det er, for vi må vise oss fram. Det er uansett fint å spille landskamp, sier Flo.

Uttelling

Flo håper målene kommer mot Bulgaria. Det kan også bidra til å lokke et kresent Ullevaal-publikum tilbake til tribunene.

- Det hadde vært godt med full uttelling igjen, smiler han.

Fotballpresident Per Ravn Omdal vet snart ikke sin arme råd. Det eneste han er sikker på at er «butikken hans» går i bølgedaler.

- Det burde vært fullt mot Polen. Det var en av de viktigste landskampene vi har spilt på lang tid. Men vi vet at Ullevaal ikke lenger fylles av seg selv, sier Omdal.

Motstanderen Bulgaria er heller ingen publikumsmagnet.

- Vi stiller med våre 18 beste spillere for øyeblikket, og vi kan ikke forvente at lag som Argentina, Italia, England og Brasil stiller hvert eneste år. «Alle» vil spille mot dem, sier Omdal.

Store kostnader

Onsdagens kamp vil langt fra bli noen lukrativ sak for Norges Fotballforbund (NFF). De går i balanse med drøyt 8000 tilskuere, alt avhengig av hvor mange såkalte «klubbpakker» de selger.

- Vi har kostnader på eget lag, baneleie, stadion. Det er ingen lukrativ butikk, sier Omdal.

NFF skal i tiden framover videreutvikle klubb- og familiepakkene for å lokke flere til landskamparenaen.

- Det er veldig viktig med stemning og atmosfære, sier fotballpresidenten. Det som gleder ham mest med det siste uttaket til Nils Johan Semb, er at Alf-Inge Håland er tilbake.

- Han er en fin type som jeg tror vi trenger, sier den vanligvis så spillernøytrale Omdal.

Håland var sterkt omsvermet på mandagens landslagstrening etter helgens overfall fra Roy Keane. Men restitusjonen så ut til å gå greit for jærbuen. (NTB)

IKKE LIKE HOT: Nils Johan Semb og Tore Andre Flo trekker ikke like mange på landskamp som før. Her på treningssamlingen på Opaker i Akershus i dag.