- Bare å beklage

For nå har Fredrikstad et hjemmebanekompleks.

(Dagbladet.no): Nyopprykkede Fredrikstad sliter i nedrykkssumpa etter 10 serierunder. Den mest åpenbare grunnen: Laget har ikke vunnet en eneste kamp på hjemmebane.

Og i dagens kamp mot Lyn gikk det ikke heller. Selv om det så lyst ut til pause. Da ledet laget fra Plankebyen 2-1 og så ut som et Tippeligalag. Men så snudde alt i andre omgang.

- Det er veldig skuffende, og jeg må bare beklage overfor publikum at vi opptrer så nølende, spesielt i forsvar, sa en svært skuffet FFK-trener, Knut Torbjørn Eggen til TV 2 etter kampen.

- Må gå i oss selv

Lyn var gode i første omgang. Men i andre fikk laget uttelling også. Først utliknet eks-kaptein Tommy Berntsen på en av mange cornere. To minutter senere stupte ny-kapteinen Øyvind Leonhardsen inn 3-2.

Derfra og ut var det aldri tvil om hvor seieren skulle havne.

- Vi detter sammen, vi blir feige, og når alt det skjer kan man ikke vinne fotballkamper, sier FFK-kaptein Tor Trondsen til NRK.

- Vi får gå i oss selv, legge oss flate, og innrømme at vi tapte for et bedre lag, fortsetter han.

I Lyn-leiren var alt bare lutter glede. Trener Hans Knutsen var strålende fornøyd med årsbeste, og mener seieren gjør godt for selvtilliten. Igjen kunne han se at unggutter som Mounir Hamoud viste meget friske takter. Når så veteranene fulgte opp med godt spill, kunne Lyn hente tre soleklare poeng.

Sikret av Jonny Hanssen på straffe.

- I dag var vi i hvert fall ikke i nærheten, innrømmer Trondsen.

SCORET: Steven Lustü scoret Lyns første mål i dag.