NOK KONDOMER: Hver utøver får utdelt 42 kondomer til bruk under OL i Rio. Det er rekord og betyr at utøverne kan slå seg løs også utenfor arenaene. Foto: AP Photo/Lee Jin-man/NTB Scanpix
NOK KONDOMER: Hver utøver får utdelt 42 kondomer til bruk under OL i Rio. Det er rekord og betyr at utøverne kan slå seg løs også utenfor arenaene. Foto: AP Photo/Lee Jin-man/NTB ScanpixVis mer

Bare å slå seg løs: Hver utøver får utdelt 42 kondomer til bruk under OL

Det er rekord og betyr at utøverne kan slå seg løs også utenfor arenaene.

Hver utøver får utdelt 42 kondomer til bruk under OL i Rio. Det er rekord og betyr at utøverne kan slå seg løs også utenfor arenaene.

Aldri tidligere har utøverne fått så mange kondomer. Det legges opp til et OL i sikker sex når verdens beste atleter møter til kappestrid i den eksotiske søramerikanske byen, for det er ingen hemmelighet at når verdens beste utøvere møtes, så benytter de sjansen til også å kose seg med hverandre når sjansene byr seg.

Det som er klart er at 450.000 kondomer skal deles ut blant de aktive. I tillegg blir det delt ut 175.000 pakker med glidemiddel. Her blir det snakk om sikker sex for alle pengene.

I Rio blir det brukt tre ganger så mange kondomer til utøvere som i London for fire år siden. Flere aktive mener utdelingen av kondomer er langt i overkant av behovet, for de slår fast at det ikke kommer til å bli fritt fram for seksuelle aktiviteter i Rio.

- Det er helt vilt å dele ut så mange kondomer, for det er jo ikke lagt opp til noen sexfest. Det kommer det heller ikke til å utarte til, sier roeren Zac Purchase, OL-vinner fra Beijing i 2008.

Første gangen det ble delt ut kondomer til utøverne i OL-sammenheng var i Seoul i 1988. I år blir det for første gang delt ut kondomer tilpasset kvinnelig bruk, så det er ikke bare antallet rekorder som er rekordstort i Rio, det ligger også en nyvinning på kondommarkedet i dette OL-et.

(NTB)