IKKE GOD NOK: Alexander Legkov er kanskje verdens beste langrennsløper, men ikke god nok til å gå stafett i VM. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
IKKE GOD NOK: Alexander Legkov er kanskje verdens beste langrennsløper, men ikke god nok til å gå stafett i VM. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpixVis mer

- Bare å ta av seg hatten for idiotiet

Fredrik Aukland slakter Legkov-vraking.

(Dagbladet): I dag viderebringer VG nyheten fra den russiske avisa Sport Express om at Alexander Legkov allerede er vraket fra det russiske laget til VM-stafetten i Val di Fiemme.

Landslagssjef Jelena Välbe forklarer vrakingen med Tour de Ski-vinnerens sprekk på VM-stafetten i Holmenkollen for to år siden.

Det argumentet kjøper ikke Fredrik Aukland, som i flere år har vært trener for Dario Cologna, og som nå er ekspertkommentator på TV 2.

- Politikk - Det er bare å ta av seg hatten for idiotiet når de allerede nå vraker Legkov fra stafetten. Dette handler ikke om sportslige ting. Det er politikk, sier han til Dagbladet.

Aukland mener Legkov er kandidat til å vinne flere gull i Val di Fiemme.

- Han er knallsterk. Det viste han i Tour de Ski, og han viste det igjen i prøve-OL i Sotsji. Han kommer til å bli veldig farlig i VM, sier Aukland.

- En gave Også Norges ankermann Petter Northug rister på hodet over nyheten fra Russland.

- En gave til Norge hvis han ikke går. Hvis det er bestemt at Legkov ikke skal gå stafetten, skjønner jeg ikke hva de tenker på, sier Petter Northug til VG.

At Legkov ikke skal gå stafetten, betyr at han sammenliknet med Northug og de andre favorittene vil stille bedre restituert til den avsluttende VM-femmila, som går to dager etter herrestafetten.

UFORSTÅENDE: Fredrik Aukland forstår lite av Legkov-vrakingen. Foto: Anders Skjerdingstad
UFORSTÅENDE: Fredrik Aukland forstår lite av Legkov-vrakingen. Foto: Anders Skjerdingstad Vis mer