Konflikten mellom Ada Hegerberg og NFF

Bare Ada kan løse Ada-saken

Ada Hegerberg bør ta fotballjentene på ordet og si høyt og tydelig hvorfor hun ikke vil spille for Norge. Jo mer hun venter, jo større blir elefanten i rommet.

FIN I RØDT, HVITT OG BLÅTT: Ada Hegerberg savner å spille for Norge, hun sier det selv. Savner hun det nok tar hun bladet fra munnen, løfter saken dit den hører hjemme og prøver å løse den. Foto: Bernadett Szabo, Reuters.
FIN I RØDT, HVITT OG BLÅTT: Ada Hegerberg savner å spille for Norge, hun sier det selv. Savner hun det nok tar hun bladet fra munnen, løfter saken dit den hører hjemme og prøver å løse den. Foto: Bernadett Szabo, Reuters. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I SNART TO år har årsaken(e) til den uløste konflikten mellom Ada Hegerberg og Norges Fotballforbund vært et lite mysterium i norsk kvinnefotball. Ingen – verken spilleren eller NFF – har så langt villet si noe om kimen til problemet. Man har prøvd å løse det, opptil flere ganger også, men aldri kommet til enighet eller felles forståelse

For Ada Hegerberg har det virket uinteressant å bli forlikt med laget og forbundet hun kuttet alle bånd til etter EM i Nederland for snart to år siden.

For Norges Fotballforbund, konkludert på bakgrunn av frasen jeg har hørt mer enn en gang – «vi vet ærlig talt ikke hva problemet er» – har det vært umulig.

EI UKE FØR VM sparkes i gang i Frankrike viser det seg plutselig at alt sammen har vært et spill for galleriet. Det er ikke sånn at ingen vet hva som er årsaken til den fastlåste situasjonen som har ridd norsk kvinnefotball som ei meningsløs mare. Ifølge Caroline Graham Hansen – og dette sa hun uten å blunke da vi snakket sammen etter en av fotballjentenes treninger i Moss tidligere i uka – vet «alle» hvor skoen trykker.

I hvert fall alle som spiller på Norge kvinner A.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer