- Bare Arsenal er bedre trent

Claus Lundekvam tror kanskje bare Arsenal er bedre trent enn Southampton. Derfor kjørte også laget hans over Wolves etter pause.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

1. divisjonslaget yppet seg med noen farlige kontringer i 1. omgang, da Southampton aldri fikk uttelling for ballovertaket og alle innleggene fra kanten.

- De bet godt fra seg. Men i 2. omgang hadde vi bra kontroll hele veien. Det ble rimelig komfortabelt etter hvert, sier Lundekvam til Dagbladet.

Og han er ikke i tvil om årsaken: Fysikken.

- Vi har et meget sterkt lag. Jeg er sikker på vi er et av de to-tre best trente lagene i England. Kanskje er det bare Arsenal som er bedre enn oss. De løper jo enormt mye, sier Lundekvam.

Fitness

Manager Gordon Strachan var heller ikke kjent for å stå mye stille i tida som aktiv. Selv om det ikke gikk så fort framover de siste åra. Disse kvalitetene ønsker han å se igjen i dagens Southampton. Det har Lundekvam fått merke på øktene.

- Fitness er blant de tingene Strachan fokuserer mest på, bekrefter han.

Nå er Lundekvam og landsmannen Jo Tessem i semifinalen i FA-cupen og på øvre halvdel av Premier League. En ny opplevelse både for klubben og for Lundekvam. Cupframgangen er den største på 17 år. - Jeg har stort sett kjempet i nedrykksstriden på denne tida av året. Det har ofte vært tungt. Nå er situasjonen mye lysere, og det merkes på alle. Tilhengerne fortjener dette, sier Lundekvam.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer