- Bare Arsenal er bedre trent

Claus Lundekvam tror kanskje bare Arsenal er bedre trent enn Southampton. Derfor kjørte også laget hans over Wolves etter pause.

1. divisjonslaget yppet seg med noen farlige kontringer i 1. omgang, da Southampton aldri fikk uttelling for ballovertaket og alle innleggene fra kanten.

- De bet godt fra seg. Men i 2. omgang hadde vi bra kontroll hele veien. Det ble rimelig komfortabelt etter hvert, sier Lundekvam til Dagbladet.

Og han er ikke i tvil om årsaken: Fysikken.

- Vi har et meget sterkt lag. Jeg er sikker på vi er et av de to-tre best trente lagene i England. Kanskje er det bare Arsenal som er bedre enn oss. De løper jo enormt mye, sier Lundekvam.

Fitness

Manager Gordon Strachan var heller ikke kjent for å stå mye stille i tida som aktiv. Selv om det ikke gikk så fort framover de siste åra. Disse kvalitetene ønsker han å se igjen i dagens Southampton. Det har Lundekvam fått merke på øktene.

- Fitness er blant de tingene Strachan fokuserer mest på, bekrefter han.

Nå er Lundekvam og landsmannen Jo Tessem i semifinalen i FA-cupen og på øvre halvdel av Premier League. En ny opplevelse både for klubben og for Lundekvam. Cupframgangen er den største på 17 år. - Jeg har stort sett kjempet i nedrykksstriden på denne tida av året. Det har ofte vært tungt. Nå er situasjonen mye lysere, og det merkes på alle. Tilhengerne fortjener dette, sier Lundekvam.

Brassespark

Han spilte hele kampen. Jo Tessem spilte de siste 12 minuttene. 1-0 kom ved en tidligere Wolves-spiller: Chris Marsden. Han forsøkte seg på et brassespark fra åtte-ni meter - og utførte det omtrent slik du kan forvente av en britisk 34 år gammel midtbanekriger.

FAKTA

Kvartfinale FA-cupen:

Southampton- Wolverhampton 2-0 (0-0)

Mål: 1-0 Marsden (56.) 2-0 Butler (selvmål 81.)

STERKERE: Claus Lundekvam og Southampton er klare for semifinalen i FA-cupen etter seieren mot Wolves. Her mot Arsenals Thierry Henry.