I EUROPA-TOPPEN: Bare Cristiano Ronaldo har scoret flere mål enn Robin van Persie i europeisk klubbfotball i 2011.Foto: SCANPIX/REUTERS/Darren Staples
I EUROPA-TOPPEN: Bare Cristiano Ronaldo har scoret flere mål enn Robin van Persie i europeisk klubbfotball i 2011.Foto: SCANPIX/REUTERS/Darren StaplesVis mer

Bare Cristiano Ronaldo er giftigere enn van Persie

Utgjorde forskjellen for Arsenal borte mot Norwich.

(Dagbladet): Norwich - Arsenal 1-2.

Det er trolig ingen enkeltspiller blant toppklubbene i Premier League som er viktigere for sitt lag enn Robin van Persie er for Arsenal.

Etter å ha kjempet en tilsynelatende evig kamp mot skader, har den nederlenderen holdt seg frisk gjennom hele 2011. Det har også gitt oppsiktsvekkende gode resultater.

Der lagkameratene Gervinho og Theo Walcott sløste, sløste og atter sløste på Carrow Road, hadde van Persie en sedvanlig ro i avgjørende situasjoner.

Selvkritisk Med sine to matchavgjørende scoringer utgjorde 28-åringen forskjellen for n-te gang dette kalenderåret, men det betyr på ingen måte at han er mett eller fornøyd.

- Jeg synes vi misbrukte litt for mange sjanser og gjorde det vanskelig for oss selv. Jeg skulle minst hatt ett mål til. Jeg hadde fire eller fem sjanser, og scoret på to. Det er okay, men ikke strålende, så jeg er nødt til å jobbe med uttellingen, sier en selvkritisk van Persie til Sky Sports 2.

Dette var Premier League-toppscorerens 30. og 31. ligamål siden årsskiftet - hans 12. og 13. siden sesongstart. Det er et tall som bare overgås av Cristiano Ronaldos 36 for Real Madrid.

ENKELT: Robin van Persies første mål for ettermiddagen var et av de enklere han har scoret da han bredsidet Theo Walcotts innlegg i åpent mål.Foto: SCANPIX/REUTERS/Darren Staples
ENKELT: Robin van Persies første mål for ettermiddagen var et av de enklere han har scoret da han bredsidet Theo Walcotts innlegg i åpent mål.Foto: SCANPIX/REUTERS/Darren Staples Vis mer

Samtidig ble han den femte spilleren i Premier League-æraen som rundet 30 mål innenfor et kalenderår. Alan Shearer ganger to, Les Ferdinand, Ruud van Nistelrooy og Thierry Henry har klart det samme kunststykket.

Med sju kamper igjen å spille før nyttår, og med et snitt på mer enn ett mål per kamp så langt, er Shearers rekord på 36 fra 1995 godt innenfor Arsenal-kapteinens rekkevidde.

Wenger-tvil Samtidig betyr snuoperasjonen på Carrow Road at Arsenal har vunnet fem strake Premier League-kamper for første gang på over halvannet år.

Fremgangene etter den horrible sesongstarten til tross, Arsene Wenger er i tenkeboksen med tanke på fortsettelsen. I et intervju med den franske sportsavisa l'Equipe, røper Wenger at han nå opererer med et kortsiktig perspektiv.

- Jeg skal vurdere framtiden min etter at denne sesongen er over. Jeg har jo to år igjen av kontrakten min, men det betyr ikke stort om det er meg eller noen andre som styrer. Det som er viktig er at min etterkommer har evnen til å skape suksess, sier Wenger.

ELEGANT: Den frekke og følsomme lobben over John Ruddy til 1-2 var et lite kunststykke.Foto: SCANPIX/REUTERS/Darren Staples
ELEGANT: Den frekke og følsomme lobben over John Ruddy til 1-2 var et lite kunststykke.Foto: SCANPIX/REUTERS/Darren Staples Vis mer