Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Bare da kan jeg se tilbake på denne samlinga som positiv

Hangeland krever tre poeng mot Kypros.

RULLER VIDERE: Brede Hangeland er ferdig med å feire scoring og poeng mot Sveits. Nå ber han alle medspillerne forstå at seier er det eneste som holder mot Kypros. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
RULLER VIDERE: Brede Hangeland er ferdig med å feire scoring og poeng mot Sveits. Nå ber han alle medspillerne forstå at seier er det eneste som holder mot Kypros. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

LARNAKA (Dagbladet): Landslagskaptein Brede Hangeland har et glassklart budskap til medspillerne:

Bare seier er godt nok mot Kypros på tirsdag.

31-åringen var blant banens beste da Norge fikk med seg ett poeng i det antatt tøffeste kvalifiseringshinderet på fredag. Nå gjenstår tirsdagens forestilling før ferden mot Brasil-VM går inn i et halvt års vinterdvale.

Landslagssjef Egil Drillo Olsen har hele veien påpekt at uavgjort kan være et ålreit resultat i Larnaka.

Men for Hangeland er ikke dét godt nok.

- For meg er det helt avgjørende at vi slår Kypros på tirsdag. Bare da kan jeg se tilbake på denne samlinga som positiv, sier Hangeland til Dagbladet.

- Mange har vært veldig fornøyde etter det som skjedde mot Sveits, men vi fikk tross alt bare ett poeng. Får vi fire, skal vi være fornøyde med disse to kampene. Det er viktig at folk forstår dette, og det tror jeg spillerne er klar over.

- Er dette - viktigheten av ikke å ta av - noe dere har snakket om i gruppa?

- Jeg kan ikke tenke meg noen tar av. Selv om det var en god kamp og mye positivt å ta med seg mot Sveits, så fikk vi bare ett poeng, sier kapteinen.

- Blandet følelse
Han var første spiller til utgang E24 før avgang fra Zürich til Larnaka i går. Selv om han hadde scoret det viktige, vakre, norske målet kvelden før, var han altså ikke personifiseringen av pur lykke i avgangshallen.

- Jeg har en litt blandet følelse. Vi sto med null poeng ti minutter før slutt, og sånn sett er det fint å få uavgjort. Men det hadde vært vanvittig deilig om en av de store sjansene på slutten kunne gitt oss seier. Når det er sagt: Det var veldig mye som fungerte for oss på fredag.

Også Drillo sa i sin dagen derpå-analyse at det var mye å sette fingeren på, men at totalen likevel ble positiv siden det var såpass mange gode øyeblikk.

Innbitt før scoringen
Det beste øyeblikket på Stade de Suisse fredag kveld kom da Hangeland brukte alle sine fysiske forutsetninger til å stange inn John Arne Riises nydelige hjørnespark.

Det var som om vi kunne se det på ansiktet til landslagskapteinen allerede før corneren kom:

Denne ballen kunne bare glemme å havne annet sted enn inne i Sveits-målet.

- Vi hadde vært nære på mange dødballer, og da de scoret rett før der, så følte jeg det var en siste sjanse til å få noe her etter en god prestasjon. Jeg hadde veldig lyst til å score, selvfølgelig, det stemmer. Og corneren fra John Arne var perfekt, sier Hangeland.

BESTEMTE SEG: Da corneren skulle slås, tenkte Brede Hangeland at det var Norges siste sjanse. Det ble det ikke - men mål fikk han. Foto: Peter Schneider / Ap Photo / Keystone / NTB scanpix
BESTEMTE SEG: Da corneren skulle slås, tenkte Brede Hangeland at det var Norges siste sjanse. Det ble det ikke - men mål fikk han. Foto: Peter Schneider / Ap Photo / Keystone / NTB scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media