Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bare dager igjen av kjøp og salg: «Manchester United har avslørt Tottenhams bløff»

Kommer noen av storklubbene i Premier League til å panikkhandle de neste dagene?

STERKT ØNSKET I MANCHESTER: Manchester United håper å lande Tottenhams Toby Alderweireld før vinduet stenger torsdag. Foto: TGSPhoto/REX/Shutterstock/NTB Scanpix
STERKT ØNSKET I MANCHESTER: Manchester United håper å lande Tottenhams Toby Alderweireld før vinduet stenger torsdag. Foto: TGSPhoto/REX/Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Allerede førstkommende torsdag stenger overgangsvinduet i England, en snau dag før Premier League sparkes i gang mellom Manchester United og Leicester fredag.

Det gjenstår å se om Deadline Day blir like interessant som tidligere sesonger. De siste åra har vi sett en tendens til at klubber gjør seg ferdig med handelen i god tid, og ikke i siste liten som nærmest var normen for noen år siden.

En manager som gjerne benytter pressen til å snakke om ønsker og krav er Manchester Uniteds José Mourinho. Etter en tannløs forestilling i 0-1-tapet for Bayern München i natt norsk tid, ble overganger tema nok en gang.

- Klubbene vi konkurrerer mot, er virkelig sterke og har allerede fantastiske lag. Og de investerer massivt, som Liverpool, som kjøper alt og alle, sa Mourinho blant annet til MUTV.

- Hvis vi ikke gjør laget bedre, så vil det bli tøff sesong for oss, sa han videre.

Mourinho la også til at de fortsatt har noen dager på seg til å styrke laget, så vi må vente og se hva som skjer. Samtidig har han uttalt at han er trygg på at klubben lander én spiller. Og det virker som en ny midtstopper er mest sannsynlig.

Både Leicesters Harry Maguire (25) og Tottenhams Toby Alderweireld (29) har vært sterkt linket de siste ukene. Spurs har ingen planer om å selge sistnevnte billig, og United må nok bla opp en solid sum for å sikre seg en Tottenham-spiller for første gang på ti år (Dimitar Berbatov i 2008).

Noen må fire

Forrige måned ble det rapportert at det var rundt 100 millioner kroner som skilte det de røde vil gi og det London-klubben vil ha. For at en avtale skal komme i havn, må en av dem fire på kravet.

Alderweireld har en klausul i kontrakten som gjør at han kan forlate Spurs for 25 millioner pund neste år, noe som gjør at Daniel Levy og co. vil cashe inn i dette vinduet. Belgieren var blant annet med på å ta VM-bronse i sommer, noe som fort hjelper på prisen.

Manchester United forhørte seg allerede i mai om muligheten for å kjøpe Alderweireld, men klubbene var langt unna hverandre når det gjaldt synet på midtstopperens verdi.

Manchester Evening News har i dag tittelen: «Manchester United har avslørt Tottenhams bløff», med henvisning til at klubben motsto fristelsen til å kjøpe en annen midtstopper, selv om Tottenham i utgangspunktet krever en større sum enn det de røde villige til å betale.

Det kan tyde på at styret på Old Trafford mener de kan få Alderweireld for en billigere penge. De neste dagene vil nok gi oss svaret på det.

Lokalavisa har iallfall tro på at Manchester United signerer spiller nummer fire i dette vinduet etter Fred, Lee Grant og Diogo Dalot.

Det kan virke som om Leicesters Harry Maguire er en backupplan dersom Tottenham ikke lar Alderweireld gå. Sky Sports melder i dag at United er klare til å legge inn et bud på den engelske landslagsspilleren. Sky skriver at Maguire er en prioritet for klubben.

Mye tyder iallfall på at det blir aktivitet i Manchester de neste dagene.

FØRSTE ORD: Alex Ferguson forteller at han gleder seg til å se Manchester United igjen denne sesongen. Video: Manchester United / Facebook / NTB Scanpix / Ørjan Ryland Vis mer

Ingen inn

Tottenham er på sin side den eneste klubben i Premier League som ikke har handlet en eneste spiller i sommer. Mauricio Pochettino uttalte for ei snau uke siden at han «ikke vet» om London-klubben kommer til å signere noen før vindet stenger.

De liljehvite har blant annet blitt sterkt linket til Crystal Palace-angriper Wilfried Zaha, men det ser ikke ut til å materialisere seg i en overgang.

Daily Mirror skriver blant annet at Palace krever 75 millioner pund for Zaha, noe Spurs ikke er villige til å betale. I stedet skal Chelsea ha kastet seg inn i kampen om underskriften hans.

Når det gjelder Liverpool, så ser det ut til å gå mot en stille Deadline Day, selv om Klopp uttalte «vi får se hva som skjer» etter 5-0 mot Napoli. Det er mer sannsynlig at spillere forlater Anfield enn at det kommer nye spillere inn portene.

I Chelsea vil det nok være størst interesse om de blå klarer å beholde Eden Hazard og Willian, som begge har blitt linket til andre klubber. Manchester City ser ut til å være ferdig med sommerhandelen, mens Arsenal blant annet sliter med skader på venstrebacken, noe som kan bety kjøp i løpet av de neste dagene.

Andre rykter:
Everton er enig med Barcelona om å hente Yerry Mina (Sport).

Manchester United har forhørt seg om Bayern Münchens stopper Jérôme Boateng (Bild).

Chelsea vil selge Thibaut Courtois til Real Madrid (The Times).

Tottenham er interessert i Celta Vigos Stanislav Lobotka (Daily Mirror).

Wolverhampton ønsker Middlesbroughs Adama Traoré (The Sun).

Crystal Palace forhandler med Red Bull Salzburg om spissen Munas Dabbur (Daily Mail).

West ham har lagt inn bud på Le Havres midtstopper Harold Moukoudi (Daily Mail).

Arsenal ønsker AC Milans Ricardo Rodríguez (Daily Mail).

West Ham linkes til Arsenal-spissen Lucas Perez (Daily Mirror).

Fulham ønsker Manchester Citys Dedryck Boyata (The Times).

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!