GOD START: KFUM-spiller Christoffer Dahl scoret Norges første landslagsmål i futsal-historien mot Irland i går kveld.Foto: Kim Robin Haugen/NFF
GOD START: KFUM-spiller Christoffer Dahl scoret Norges første landslagsmål i futsal-historien mot Irland i går kveld.Foto: Kim Robin Haugen/NFFVis mer

- Bare de aller beste gjør det vi gjør

Futsal-landslaget prøver ut krevende taktikk i Irland.

||| (Dagbladet): Det norske landslaget i futsal fikk en god start på karrieren da de i går kveld slo Irland 2-1 i den aller første landskampen Norge har spilt i den voksende idretten.

Christoffer Dahl og Erik Jonvik scoret de norske målene, i en kamp der Norge ifølge landslagstrener Esten O. Sæther var overlegent best.

- Vi dominerte fullstendig i førsteomgang, og vant vel sjansestatistikken 15-3 til slutt. Vi var spente på vår måte å spille på, og fikk svar på at det var veldig vellykket, sier Sæther.

Norge satser knallhardt på høyt press uten ball, en stil som krever svært mye av spillerne når det gjelder hurtighet og plasseringsevne.

- Bare de aller beste lagene gjør det. Spania er et eksempel, uten at vi kan sammenlikne oss med dem foreløpig. Andre lag tør mindre og gjemmer seg i stedet bak formasjon. Det konstante høye presset stiller store krav til fart ettersom vi etterlater oss mye rom, sier landslagssjefen, som varsler at hurtighet vil være etterspurt blant spillere som ønsker å komme på landslaget.

- Vi leter etter spillere med stor fart. I angrep legger vi veldig vekt på å skape rom, vi holder ballen lenge, og det er et pasningsbasert angrepsspill. Nå har vi sett at dette kan fungere, men vi er spente på hvor langt vi kan nå med det, sier Sæther til Dagbladet.

Norge møter Irland igjen i kveld, og landslagssjefen vil bruke kampen til å teste ut flere av spillerne som er med til øya.

- Irland slo England i kvalifiseringen til EM i januar, men gikk ikke videre fra gruppa. De holder ikke høyt europeisk nivå, men de har 4-5 års erfaring med internasjonal deltakelse, så det er uansett sterkt å slå dem på den måten vi gjorde, sier Sæther.

- Det var den første kampen som var den viktigste for oss, og det betyr mye å komme i gang med seier. Vi har et EM-prosjekt og skal spille kvalifisering i januar 2011. Nå vet vi at vi er ordentlig i gang, og at vi har noe å komme med, sier han.

Vi gjør for ordens skyld oppmerksom på at landslagssjef Esten O. Sæther også jobber som kommentator i Dagbladet.

DE UTVALGTE: (Ikke i oppstilt rekkefølge) Magnar Nordtun,
Kenneth Rakvaag,
Erik Jonvik,
Tresor Egholm,
Thomas Sæther,
Marius Folgerø,
Christoffer Dahl,
Fredrik Høgås,
Stian Johnsen,
Morten Ravlo,
Mounir El-Masrouri,
Henrik Arnesen.Foto: Kim Robin Haugen/NFF
DE UTVALGTE: (Ikke i oppstilt rekkefølge) Magnar Nordtun, Kenneth Rakvaag, Erik Jonvik, Tresor Egholm, Thomas Sæther, Marius Folgerø, Christoffer Dahl, Fredrik Høgås, Stian Johnsen, Morten Ravlo, Mounir El-Masrouri, Henrik Arnesen.Foto: Kim Robin Haugen/NFF Vis mer