- Bare de aller beste gjør det vi gjør

Futsal-landslaget prøver ut krevende taktikk i Irland.

GOD START: KFUM-spiller Christoffer Dahl scoret Norges første landslagsmål i futsal-historien mot Irland i går kveld.Foto: Kim Robin Haugen/NFF
GOD START: KFUM-spiller Christoffer Dahl scoret Norges første landslagsmål i futsal-historien mot Irland i går kveld.Foto: Kim Robin Haugen/NFF Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Det norske landslaget i futsal fikk en god start på karrieren da de i går kveld slo Irland 2-1 i den aller første landskampen Norge har spilt i den voksende idretten.

Christoffer Dahl og Erik Jonvik scoret de norske målene, i en kamp der Norge ifølge landslagstrener Esten O. Sæther var overlegent best.

- Vi dominerte fullstendig i førsteomgang, og vant vel sjansestatistikken 15-3 til slutt. Vi var spente på vår måte å spille på, og fikk svar på at det var veldig vellykket, sier Sæther.

Norge satser knallhardt på høyt press uten ball, en stil som krever svært mye av spillerne når det gjelder hurtighet og plasseringsevne.

- Bare de aller beste lagene gjør det. Spania er et eksempel, uten at vi kan sammenlikne oss med dem foreløpig. Andre lag tør mindre og gjemmer seg i stedet bak formasjon. Det konstante høye presset stiller store krav til fart ettersom vi etterlater oss mye rom, sier landslagssjefen, som varsler at hurtighet vil være etterspurt blant spillere som ønsker å komme på landslaget.

- Vi leter etter spillere med stor fart. I angrep legger vi veldig vekt på å skape rom, vi holder ballen lenge, og det er et pasningsbasert angrepsspill. Nå har vi sett at dette kan fungere, men vi er spente på hvor langt vi kan nå med det, sier Sæther til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer