Bare den første pokalen?

Avgjørende sesong for Martin Andresen i VIF.

Lillestrøm  20110918.
 BRA NOK MANNSKAP? . På noen dager er VIF i ferd med å kjøpe seg et halvt nytt lag. For nå gjelder bare en topplassering for Martin Andresen. FOTO: Fredrik Varfjell / Scanpix.
Lillestrøm 20110918. BRA NOK MANNSKAP? . På noen dager er VIF i ferd med å kjøpe seg et halvt nytt lag. For nå gjelder bare en topplassering for Martin Andresen. FOTO: Fredrik Varfjell / Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LA MANGA (Dagbladet): Du behøver ikke være spåmann på toppnivå for å skjønne at 2012-sesongen bestemmer fortsettelsen på Martin Andresens VIF-prosjekt, men Martin selv trenger nok et toppresultat for at avgjørelsen går i hans favør. Det er rammen for de raske kjøpene som klubben nå foretar bare en måned før seriestart.

Derfor var det lett å få brukt et billig poeng da vikarierende VIF-kaptein Andreas Nordvik hentet inn førstepremien i den ikke særlig prestisjefylte La Manga Cup:

_Dette er første pokalen, sa Martin på oppfordring. Han kan knapt si det annerledes. Eller som han i et forsøk på å tone ned kjekkaseriet, la til:

_Vålerenga spiller ikke for noe annet.

DET gjør selvfølgelig både klubben og Martin. Det er ikke seriemesterskapet eller ingenting dette gjelder; bare en sesong der VIF med selvtillit og stil hele tida kjemper i toppen.

Det er mannskap for noe sånt som skal samles inn etter noen uker der det virket som om klubben hadde mistet det meste, og innsamlingen går fort:

•• I går debuterte FFKs Joachim Thomassen greit på venstrebacken og spisskjøpet Marcus Pedersen pakket baggen i Nederland for retur til Tippeligaen. Så følger tre, fire kjøp til, hvorav ett eller to blir av høy kvalitet.

Til sammen vil disse investeringene snu stemningen inn mot seriestart.

DER ga det nåværende laget et godt bidrag allerede i går. Selve pokalen er til å glemme, men pasningskvaliteten og den defensive tryggheten tar VIF med seg videre.

Ukrainske FC Dnipro har sammen med danske Nordsjælland satt standarden for flere norske lag den siste uka. Det gjør det mulig å vurdere våre egne klubber. og i den leken kom VIF til slutt riktig bra ut:

•• Sammenlignet med Viking var det ganske stor forskjell på ballkontrollen mot et voksent FC Dnipro. I Oslo-lagets favør.

Der Viking løp mest etter ballen den siste timen, holdt VIF greit følge med ukrainerne hele kampen igjennom.

DET er noen hyggelige grunner for det. I løpet av vinteren har et par av spillerne tatt viktige steg. Andreas Nordvik er tilbake som en konsentrert og hurtig stopper, 19 år gamle Nicolai Næss er i ferd med å bli et reelt alternativ på samme plass og Dawda Leigh presterte nær karrierebeste som omskolert back. Pluss på Andre Muri i godt slag, og så blir VIF sin tredje kamp uten baklengsmål mer enn en tilfeldighet.

Likevel kommer et par av kjøpene i denne lagdelen. For med orden på forsvaret slipper Fegor Ogude å hjelpe til bakerst. Det blir avgjørende for ambisjonene om en toppsesong. Sammen med Ogudes egen evne til å kontrollere antall gule kort.

LIKEVEL skal det mer til enn godt defensivt arbeid for å fylle opp Ullevaal med fotballglede igjen. Det er her Marcus Pedersen kommer inn. I form er han i seg selv en attraksjon  med sitt grenseløse mot inn i duellene. Det gjør at VIF endelig har en sterk midtspiss med stor fart og fysikk til å true de fleste Tippeliga-motstanderne inne i boksen. Da bør uttellingen for mye ballkontroll også bli bedre.

Ikke minst fordi klubben allerede er i ferd med å utvikle sin egen klassesangriper. 18 år gamle Håvard Nielsen fortsetter framgangen. Mot Dnipro var det farten og avgjørelsene hans som skapte de få sjansene VIF fikk, og det fra sentral posisjon.

Med Marcus Pedersen på plass i midten kan Håvard få spille kant igjen. Der er han foreløpig best.

Akkurat som VIFs ambisjoner om å komme tilbake i serietoppen foreløpig bare er investeringer og drømmer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer