- Bare det beste i verden er godt nok

Sa manageren. Nå skal Owen opereres i Tyskland.

(Dagbladet.no) Newcastle-manager Sam Allardyce sa i går at ingenting skal stå i veien for at Michael Owen skal komme seg tilbake på banen så fort som mulig.

- Hvis han må opereres skal vi finne den beste kirurgen i verden, slik at han kan være tilbake raskere enn noen annen, sa Big Sam til Daily Mirror.

I kveld ble det kjent at Newcastle-spissen må under kniven.

Reiser til Tyskland

Ifølge Sky Sports skal Owen opereres i Tyskland på fredag, så Newcastle-ledelsen fant åpenbart ikke kirurgen de ønsket på balløya.

27-åringen må gjennom en brokkoperasjon etter at han har haltet av banen i de to siste seriekampene. Owen ble undersøkt etter kampen mot Derby, men fikk klarsignal til å spille igjen mot West Ham på søndag. Det gikk ikke særlig bra.

Dette er ikke bare dårlige nyheter for Newcastle, men også en smell for England. De to kvalikkampene mot Estland og Russland i midten av oktober står nå i fare for spissen som har tre mål på de to siste landskampene.

Owen har vært forfulgt av skader siden han kom til Newcastle fra Real Madrid. I desember 2005 pådro han seg et brudd i foten, før han skadet seg igjen i VM sommeren etter. 

TATT AV BANEN - TO KAMPER PÅ RAD: Michael Owen har tuslet av banen to ganger på rad. Nå venter en operasjon i Tyskland. Foto: AFP
TATT AV BANEN - TO KAMPER PÅ RAD: Michael Owen har tuslet av banen to ganger på rad. Nå venter en operasjon i Tyskland. Foto: AFP Vis mer

Oppturen

Michael Owen mistet nesten hele forrige sesong og derfor var denne seriestarten en opptur for ham. Så langt har han fem mål for Newcastle og England.

Steve McClaren er svært presset for tida, selv om det ble to seire mot Israel og Russland. I de kampene manglet han stjernene Wayne Rooney, Peter Crouch, Gary Neville, David Beckham, Owen Hargreaves og Frank Lampard

For i tillegg til Owen, er også Emile Heskey svært tvilsom til de to kvalikkampene i oktober - etter å ha gjennomgått en operasjon. Men, nå er i hvert fall Rooney tilbake. Manchester United-spissen mistet de forrige landskampene, på grunn av en skade han pådro seg i serieåpningen.

England ligger på 2. plass i gruppe E. Tre poeng bak Kroatia og to foran Russland. De to beste lagene går til neste års EM i Østerrike/Sveits.

I SCORINGSFORM: Newcastle-spissen nettet tre mål på de to siste landskampene.