Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Bare disse er gode nok

På nytt var de norske slalåmspesialistene sjanseløse. Etter rennet i Schladming i går, vil Olympiatoppens Johan Kaggestad bare ha Tom Stiansen og Kjetil Aamodt til OL. Slalåmtrener Steve Skavik vil ha fullt lag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norge har stilt fulltallig (fire løpere) i slalåm i hvert OL siden 1992. Denne gangen kan det bli annerledes. Per i dag er bare Tom Stiansen og Kjetil Aamodt soleklart kvalifisert til å starte i Dear Valley på OLs nest siste dag, lørdag 23. februar.

Klar tale

Olympiatoppens fagkonsulent Johan Kaggestad var på plass i Schladming i går. Og så et mildt sagt variabelt norsk slalåmlag. Han gikk fra rennet til samtaler med slalåmtrener Steve Skavik. Innstillingen til OL-uttak skal være klar i dag, men overfor Dagbladet var Kaggestad klar om sin vurdering av de fire slalåmspesialistene (Tom Stiansen, Harald Christian Strand Nilsen, Ole Kristian Furuseth, Truls Ove Karlsen) som Skavik står ansvarlig for:

- Min innstilling blir at bare Tom drar, sier han.

Kaggestad lovte å ringe Dagbladet om noe skulle endre seg seint i går kveld. Det gjorde han ikke.

Står på sitt

Kravet fra OL-toppen er ifølge Kaggestad ett resultat blant de seks beste, eller to resultater blant de seks beste.

I tillegg til Stiansen, har Aamodt og Lasse Kjus klart dette i slalåm, men Kjus er i mildt sagt elendig slalåmform, og har ikke tellende resultat i de tre siste rennene.

Likevel var slalåmtrener Steve Skavik offensiv før praten med Kaggestad i går.

- Jeg innstiller. Så får OL-toppen ta ut dem de vil. Vi stiller med fire mann på start i OL.

- Hvordan skal du få til det så lenge bare tre løpere er formelt kvalifisert?

- Vi må tenke langsiktig. Truls Ove har en åttendeplass og en 16. plass. Hadde han hatt 15. plass istedenfor, ville han vært innenfor OL-kravet.

- Men er ikke kravet to blant de 12 beste?

- Ja, det har du kanskje rett i.

- Uaktuell

Om Karlsen, sier Kaggestad:

- Han er uaktuell. Han er ute av form, ødela rennskia sine før jul, og har vondt i knærne sine.

  • Bare Kjetil Aamodt (9. plass) kjørte noenlunde bra i går. En stor feil mot slutten av 2. omgang ødela en topplassering.
  • Ole Kristian Furuseth hadde siste sjanse til å kvalifisere seg til OL, men mislyktes med sin andre 13. plass for året.
  • Harald Christian Strand Nilsen var i samme båt som Furuseth, havnet på 26. plass, og ser OL på TV.
  • Nykommer Truls Ove Karlsen klarte ikke å kvalifisere seg til finaleomgangen for andre gang på rad. Rennet før det, kjørte han ut.

- Det har vært en nedadgående formkurve. De gamle gutta trenger lenger tid til å omstille seg til den nye teknikken. Men tid har jo ikke Ole nok av, sier Skavik.

Må trene alene

For Tom Stiansen, er situasjonen spesiell. I fjor var han den dårligste av slalåmspesialistene. Nå risikerer han solotrening i OL-forberedelsene.

- Det blir i så fall ingen ideell oppladning, sier han til Dagbladet .

KJETIL AAMODT: OL-klare Aamodt tok en niendeplass i verdenscuprennet i Schladming i går.
TOM STIANSEN: Den tidligere slalåmverdensmesteren er OL-klar, men kjørte ut i Schladming i går.
Hele Norges coronakart