Bare Drillos mangler for Brattbakk

ATEN (DAGBLADET): For Rosenborg har han vært gull, i Celtic drømmer man om de samme verdiene, men for Drillos er Harald Brattbakk ikke stort mer enn en parentes. Med andre ord - det er noe som ikke stemmer. Og leser du faktabiten på RBK-spissen så finner du et regnestykke som ikke går opp. Eller?

- Jeg er viterlig god nok til å score mål, sier Harald Brattbakk. Og: - Slik jeg ser det er det en viktig egenskap i fotball. Og derfor har jeg ikke gitt opp landslaget og drømmen om en plass i VM-troppen.

Men:

- Jeg er veldig flink til ikke å tenke på det.

Harald Brattbakk debuterte for Drillos i 1995 i en betydningsløs februarkamp mot Estland på Kypros (7-0). Åtte måneder seinere havnet han i landslags-opplag etter 15 minutter mot Tsjekkia borte (0-2). Og siden har han vært der - i Drillos tørrdokk. Uten å høre så mye som et pip.

- Det at jeg ikke ofrer spørsmålet så mye tid er en av årsakene til at jeg fortsatt klarer meg bra. Det er Drillo - og ikke jeg - som må finne ut om mine egenskaper er gode nok for Norge. Og noen ganger har jeg følt, og fått signaler også, at jeg har hatt en mulighet til å bli tatt ut.

Men:

- Jeg har aldri dratt tankene så langt at landslagstroppene uten meg har blitt en skuffelse.

Mellom to stoler

Likevel: Sjøl Harald Martin Brattbakk må ha gjort seg noen refleksjoner om hvorfor de siste årenes norske toppscorer ikke er i nærheten av Drillos. Når du er heit i føttene kan du jo ikke være helt iskald i hodet. For kliniske avslutninger foran mål handler om mer enn bare å gjøre det. Ikke minst fotball-klokskap.

- For det første så vet jeg ikke om jeg er veldig langt unna. Men når det er sagt - jeg faller kanskje mellom to stoler. Som kantspiller i landslaget er jeg ikke utpreget nok.
- Og som spiss mangler jeg 10 centimeter og de fysiske forutsetningene til den spisstypen Drillo ønsker å ha. Men jeg er jo relativt lik Ole Gunnar Solskjær både når det gjelder stil og bygning. Og han har jo vist at det er mulig.

Scoringer og andre mål

I Drillos-skyggen har Harald Martin Brattbakk jobbet og scoret mot andre mål. Den jobben han drar til i Skottland om to dager har vært det største. Og så høyt prioritert at han faktisk ikke våget å tro på det fullt ut før kontrakten ble endelig undertegnet sist fredag.

Sjøl om Rosenborg skulle gå bort og vinne Mesterligaen, vil Harald Brattbakk sitte i Glasgow uten anger.

- Jeg kommer ikke til å savne fotballen i Rosenborg. Den har jeg spilt så mye at den kan jeg klare meg uten. Men kameratene vil bli savnet, akkurat det vil bli rart. Rosenborg-miljøet er noe helt spesielt.

Kampen i morgen kveld blir spesiell den også. Ikke minst fordi Rosenborg for første gang på dette nivået stiller som favoritter på bortebane.

- Ja, vi gjør vel det, sier Brattbakk. Dette gruppespillet har jo vist at vi ihvertfall denne høsten har vært et bedre lag enn Olympiakos. Men det er alltid mye som må klaffe i en enkelt kamp.

- Får vi til det er Rosenborg i kvartfinalen. Igjen. Jeg kommer ikke til å savne fotballen i Rosenborg. Harald BrattbakkI HELLAS

<B>AVSKJEDKAMP:</B> Han spiller sin siste kamp for Rosenborg i morgen, Harald Brattbakk. Så går turen videre til proffspill i Celtic.