- Bare du er nær noen blir det frispark

Henry om spansk fotball.

(Dagbladet.no): Franskmannen Thierry Henry (30) innrømmer at han ikke har prestert like godt i kampene for Barcelona som det var forventet at han skulle gjøre. Henry sliter både med form og spill, men Barca-fansen står fortsatt ved hans side.

- Jeg har ingen unnskyldninger for hvordan jeg har prestert, men spillet er annerledes her enn i England. I England gikk spillet raskere og bare du er nær noen nå så blir det frispark. De siste tre kampene har jeg også spilt med problemer i akillessenen, forteller spissen til The Independent.

30-åringen har spilt åtte sesonger for London-klubben Arsenal, og han var toppscorer i klubben i fire av fem sesonger mellom 2001-2006. Da er det ikke rart at forventningene er skyhøye.

- Jeg spiller ikke for Arsenal lenger, så nå må jeg tenke på hvordan jeg kan hjelpe Barcelona på best mulig måte. Jeg må forandre, utvikle og tilpasse meg til klubbens spillerstil. Det tok meg ni kamper før jeg scoret mitt første mål i England og etter det så gikk det enda en måned hvor jeg ikke scoret, sier Henry.

Medspiller Ronaldinho har fått mye kritikk i media i det siste for sine presentasjoner. Noen hevder han imponerer mer på nattklubber enn på fotballbanen. Henry forsvarer lagkameraten.

- Ronaldinho kan ikke alltid være en maskin. Han spiller ikke dårlig, men det blir vanskelig når forventningene er så høye. Når Ronaldinho spilte på sitt beste så var det unormalt. Men så begynte folk å ta det for gitt. Nå spiller han ikke som han gjorde før, men han er fortsatt en utrolig spiller, konkluderer Henry.

VANSKELIG TILVENNING: Thierry Henry sliter med å venne seg til spansk fotball. Foto: Manu Fernandez, AP/Scanpix
VANSKELIG TILVENNING: Thierry Henry sliter med å venne seg til spansk fotball. Foto: Manu Fernandez, AP/Scanpix Vis mer
FORTSATT UTROLIG: Henry forsvarer lagkameraten Ronaldinho mot kritikken brasilianeren får slengt mot seg om dagen.