- Bare du vil det nok er alt mulig

Bolt med OL-oppmuntring til Okparaebo.

STOR BISLETT-KVELD: Ezinne Okparaebo løftet en ellers småskuffende norsk Bislett-kveld til nye høyder med seieren på 100 meter.Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
STOR BISLETT-KVELD: Ezinne Okparaebo løftet en ellers småskuffende norsk Bislett-kveld til nye høyder med seieren på 100 meter.Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BISLETT STADION (Dagbladet): Alltid sprudlende Ezinne Okparaebo (24) formelig bruste over av lykke etter å ha vunnet 100 meter i Bislett Games i et heat der fem av sju konkurrenter hadde bedre personlige rekorder å vise til.

I 1,2 sekundmeter motvind fikk BUL-sprinteren en tilnærmet perfekt start med raskeste reaksjonstid i feltet, sto distansen og klokket inn på 11,31 - 13 hundredeler foran nummer to , ChaRonda Williams fra USA.

- Det er gode sprintere. Mange av dem har slått meg før, og nå slår jeg dem. Det gir selvtillit, og det føles helt herlig. Det viser at uansett hvilke forhold det er, kan jeg få det til. Jeg tenkte etter løpet i Florø (11,16) at det faktisk kunne være mulig å vinne her. Jeg visste det var gode jenter jeg kom til å møte, men at det var mulig, sier Okparaebo.

Om ikke forrige helgs norske rekord i Florø og Diamond League-seier gir selvtillit nok i seg selv, kunne 24-åringen ta med seg ytterligere en bekreftelse på en god kveld på jobben ut i oslonatten i form av en oppmuntring fra høyeste hold i sprinthierarikiet.

Etter å ha brukt mye av pressekonferansen etter seier på 100 meter og ny, gyldig banerekord på 9,79 på å snakke om for små startblokker og for store sko, fikk Usain Bolt - med skostørrelse 48, etter eget utsagn - spørsmål om hvordan han bedømmer Okparaebos sjanser til å ta seg til en OL-finale. Selv om rekordmannen fra Jamaica vred seg unna noe konkret resultattips, mener han den norske sprintprinsessa kan oppnå store ting.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer