- Bare en dårlig dag på jobben

SAPPADA (Dagbladet): - Jeg merket det med én gang, sier Bente Martinsen. Det hun merket var at kroppen ikke var så pigg som den vanligvis er. - Jeg var sliten og hadde ikke den vanlige spruten, sier Bente. Det blir fort 10. plasser av sånt.

På morrakvisten i går gikk jentene 5 km klassisk. Tre timer seinere ble det gått 7,5 km jaktstart i fristil ut fra morgenens resultater.

Med tre russere foran seg etter den klassiske biten, hadde ikke Bente de store forhåpningene. Hun ble da også nummer ti til slutt.

- Synd at det kommer en sånn dag når det er et viktig renn, sier Bente.

- Noen spesiell grunn til at det ikke fungerte som vanlig?

- Nei, ikke som jeg kan se. Jeg har spist som vanlig, sovet som vanlig og forberedt meg som vanlig. Det var nok bare en dårlig dag på jobben.

- Jeg kommer i alle fall ikke til å forandre på noe som helst bare på grunn av dette, sier Bente.

Sliten

- Kanskje jeg er sliten, sier Bente og teller opp fire skirenn på fem dager.

Kanskje det, men de russiske jentene har gått like mange renn, og de var ikke spesielt slappe i går. Larissa Lasutina vant, og fikk pall-følge av Olga Danilova og Nina Gavriljuk.

- Tåler de russiske jentene mer enn de norske?

- Nei, det tror jeg ikke, sier sportssjef Inge Andersen til Dagbladet.

Heller ikke han har noen spesiell forklaring på at det ikke gikk bedre enn det gjorde i går. Men som alltid ser han noe positivt i ei resultatliste.

Gode skøyteløp

- Vi hadde åtte jenter blant de 24 beste på den klassiske delen, og mange av dem gikk i tillegg gode skøyteløp. Det er bra, sier Andersen.

I dag reiser skijentene til Davos. Det er nytt renn til helga.

- Jeg skal ha noen rolige dager der borte, samle krefter og komme sterkt tilbake, sier Bente Martinsen.