SLO TILBAKE:  Storhamar og trener Aleksander Smirnov slo tilbake mot Stavanger Oilers i finaleserien i går og utliknet til 1-1 i finaleserien. Den russiske hovedtreneren har en klausul i kontrakten om at han kan forlate Hamar-laget hvis en utenlandsk klubb kommer på banen. Foto: Fredrik Olastuen / Icing.no
SLO TILBAKE: Storhamar og trener Aleksander Smirnov slo tilbake mot Stavanger Oilers i finaleserien i går og utliknet til 1-1 i finaleserien. Den russiske hovedtreneren har en klausul i kontrakten om at han kan forlate Hamar-laget hvis en utenlandsk klubb kommer på banen. Foto: Fredrik Olastuen / Icing.noVis mer

Bare en europeisk toppklubb lokker suksesstreneren bort

Men nå fokuserer «Sasja» bare på NM-gull.

HAMAR (Dagbladet): Storhamar utliknet til 1-1 i kamper finaleserien mot Stavanger Oilers i går kveld. Oilers som ikke hadde tapt en eneste kamp så langt i sluttspillet, er dermed ikke lenger ubeseiret, mens Storhamars suksessesong vil ingen ende ta etter 5-3-seieren.

I går var hele 5893 tilskuere på plass for å støtte de lokale heltene. Klubben som nærmest var konkurs for ett år siden er bare tre seire unna en ny kongepokal. Bak roret står en solid dugnadsgjeng som har gitt nytt liv i klubben og en sindig russer, som droppet en trenerjobb i KHL for å ta over Hamar-laget.

Klausul Klubben har allerede fått på plass to solide signeringer for neste sesong i Lillehammer-duoen Alexander Reichenberg og Mikael Zettergren og er klare for spill i Champions Hockey League. Men suksesstrener Aleksander Smirnov, som er på 1+2 årskontrakt har en klausul som gjør at han kan forlate Hamar-laget.

- Det er en klausul i kontrakten om at jeg kan bryte avtalen om det kommer et godt tilbud fra andre land, og da er det først og fremst KHL (russiskbasert liga) som kan være interessant, sier Aleksander Smirnov til Dagbladet.

- Vi får se. Nå tenker jeg bare på sluttspillet, sier Sasja på spørsmål om han lover fansen å bli etter gårsdagens seier.

Før årets sesong valgte den russiske verdensmesteren Storhamar foran KHL-klubben Severstal. Bare en toppklubb som SKA, hvor Patrick Thoresen spiller kan få han bort fra familien på hedmarken.

Hockeyfeber Eirik Skadsdammen ble kåret til Storhamars beste spiller i 5-3-seieren. Storhamar-løperen er full av lovord om sin nåværende sjef og tidligere lagkamerat.

- Han er bestemt og har en filosofi som skal følges. Hvis alle gjør som han sier, så blir det bra. Det har vi vist gjennom sesongen. Han er en russer så det skal være hardt. Vi får høre det når vi gjør feil. Sånn skal det være. All ære til ham, sier «Skads» til Dagbladet.

Sist det var bøttefest på Hamar tilbake i 2008 var også «Sasja» sjef. Skadsdammen mener det er helt annen trener som styrer nå.

- Han har lært mye gjennom årene som trener i Russland. Han var en stor spiller, men en enda større trener slik jeg kjenner han.

Tre overtallsmål i midtperioden la grunnlaget for gårsdagens seier. I siste periode punkterte Jacob Berglund kampen med et herlig skudd.

- Vi spilte veldig god offensiv ishockey, slår «Sasja» fast.

Dårlig start Allerede etter 18 sekunder tok gjestene ledelsen, men Storhamar slo kraftig tilbake, og snudde kampen til 3-1. Men regjerende mester Oilers hentet inn forspranget og utliknet.

Like før 2. periode var over satte Patrik Bäärnhielm inn Storhamars tredje overtallsmål for kvelden og la grunnlaget for seier. Og da Jacob Berglund limte pucken opp i krysset tidlig i periode tre, hadde Storhamar skaffet seg et forsprang Oilers aldri klarte å hente inn.

Allerede i morgen møtes lagene til ny dyst i DNB Arena i Stavanger.

 4-3:  Patrik Bäärnhielm setter inn Storhamars fjerde mål mot Stavanger. Foto: Fredrik Olastuen/Icing.no
4-3: Patrik Bäärnhielm setter inn Storhamars fjerde mål mot Stavanger. Foto: Fredrik Olastuen/Icing.no Vis mer