Bare en posisjon gjelder

Tengsareid skal også føre i Drammen.

VIL BESTEMME ALT. Rita Sensation og Åsbjørn Tengsareid vinner lørdag, om hoppa beholder fatningen og ikke galopperer. Foto: HESTEGUIDEN.COM.
VIL BESTEMME ALT. Rita Sensation og Åsbjørn Tengsareid vinner lørdag, om hoppa beholder fatningen og ikke galopperer. Foto: HESTEGUIDEN.COM.Vis mer

|||

Her er sjansen til å vinne 44 millioner på hest!

Drammen travbane er en 800-meters bane hvor hestene i front har en klar fordel. Samtlige av favorittene vil til tet og regissere forestillingen derfra i V75 lørdag.

Året har så langt vært strålende for Forus-trener Åsbjørn Tengsareid som nybakt pappa og nummer to på trenertoppen med 36 stallseirer. Samarbeidet med Kåre Refsland og Anders L. Wolden har gitt gode resultater.

Tengsareid vinner og vinner.

Han brente riktignok et par gode sjanser på Bergen Travpark torsdag. Men det ble likevel to triumfer mot slutten av løpsdagen.
Lørdag kan det vanke mer laurbær for rogalendingen på Drammen Travbane.

Rita Sensation har vært den desiderte beste 3-årshoppa på landsbasis i år. Hun sto på fint etter årgangstoppen Golden Brown i 3-års Stjernen etter et løp i dødens. Etter det har hun satt to banerekorder i Bergen to ganger på rad. Sist tok hun teten, men feilet under press fra Golden Brown i den andre svingen. Lørdag prøver hun seg i Tarport Frenzy Trot som er et løp for 3-årige norskfødte hopper. Det går som 3. avdeling i V75-spillet.

Fra et fint spor skal hun lede fra start til mål.

-    Rita Sensation har fin kapasitet. Hun er rask fra start, og vi prøver å lede hele veien. Sporet er fint. Oppgaven ser riktig ut, sier Åsbjørn Tengsareid.


-    Hva skyldtes galoppen sist?

-    Jeg har ingen forklaring på den. Hun kjentes fin og rett ut i den første svingen, men da hun fikk en konkurrent utenfor seg spratt hun. Mulig hun ble litt overrumplet, sier Tengsareid.

-    Hun har vært behandlet i et bakkne, men har trent fint etterpå. Svingene i Drammen er vel ikke det optimale, men uten galopp tror jeg Rita Sensation vinner, røper Åsbjørn Tengsareid.

-    Vinnerhesten Neslands Loke møter en annen vinnerhest, Voje Faks, i V75-7. Kan han slå Voje Faks?

-    Ja, det er Voje Faks å slå i løpet. Men Neslands Loke har vært såpass god, at han skal ha en god vinnersjanse etter det han har vist, sier Åsbjørn Tengsareid.

-    Neslands Loke er til å stole på, og de skal kjøre fort for å holde unna for ham. Hesten jeg frykter er Voje Faks som er en av landets desidert sterkeste travere, sier Åsbjørn Tengsareid.

Fedrene til Voje Faks og Nesland Loke, Järvsøfaks og Moe Odin, har hatt mange nappetak. Lørdag er det sønnene sin tur.   

-Jeg kjører forøvrig også Pajablesa (V75-4), men det er kun en premiesjanse, sier Åsbjørn Tengsareid.

Tet er helmax

Det blir mer fra Rogaland i V75-6 som er HKH Kronprins Haakons pokalløp. Tom Erga kommer med sin vinnerhest med det velklingende Olsenbanden-navnet Helmax Egon. Egon Lavec-sønnen er ubeseiret på to starter hittil i år.

Trener og kusk Tom Erga sier til Trav og galopp nytt at hesten var veldig god til seier sist, og at han kan få tet, men at han ikke er avhengig av teten for å vinne.
 
- Helmax Egon er en av flere som kan vinne, sier Tom Erga.

Hans Christian Holm satser fra start med C.C. Westside i samme løp fra et hyggelig førstespor.

-    Vi setter på hele skylapper denne gang og kliner til fra start. Derfra skal vi ha en god vinnersjanse, sier kusk Hans Christian Holm om den Steinar Holm-trente hoppa.  

C.C. Westside er ingen sinke fra start, og startsiden kan bli av det heller luftige slaget. Men det gjelder å spare kruttet til slutt på distansen 2500 meter.

Sweet Coctail (V75-2/V5-4) står på 20 meter tillegg som ikke er enkelt i Drammen. Men hun var bra sist, da hun ble toer bak Santana Ås på Biri. Hoppa er sterk og god, men med dette utgangspunktet tror jeg vi må kjøre for en best mulig premie, sier kusk Hans Christian Holm.

Hans Christian Holm har signalisert at han vil ta opp kampen mot Tao Prins med Idbuster i V75-4.

- Det blir ikke lett, men vi skal gjøre et forsøk. Idbuster er hyggelig fra start, og kommer vi foran skal vi prøve å sitte der. Idbuster har vært veldig bra en tid nå og har gått opp et par klasser. Han kan nok noe under rekorden sin. Og det må han trave for å slå Tao Prins, fastslår kusk Hans Christian Holm.

Ubeseiret jager sin tiende strake

Tao Prins er en vinnerhest av dimensjoner. På ni starter har det endt i like mange seirer. Hesten som aldri har tapt et travløp jager sin tiende strake seier i V75-4. Gihle-traveren er nok tidlig på vei fram for å overta.  

-    Alt er bra med Tao Prins, sier medeier og medtrener Anne Gihle.

-    Han har økt raskt i grunnlaget og møter stadig sterkere motstand. Men han trener fint.

Vi kan ikke sette fingeren på noe negativt.

Vi håper og tror han skal være med å kjempe om seieren, men vi er ganske ydmyke og tar ingen seier for gitt, sier Anne Gihle.

Tao Prins har alt som skal til for å trave inn i eliten. 5-åringen vokser med oppgavene og har ikke vist noen svakhetstegn. Han travet enkelt 1.28 sist med krefter spart. Viser han frem 1.27-tallet på Drammen lørdag er det ingen som matcher ham.

En alenevinner kan vinne 44 millioner lørdag.