- Bare en romsdaling kan være så kald

- Jeg følte med Ketil Rekdal da han skulle ta straffen. Han må ha følt et enormt ansvar da han gikk fram. Men det er vel bare en romsdaling som kan være så kald, sier en stolt statsminister og romsdaling Kjell Magne Bondevik til Dagbladet.

Den fotballfrelste statsminister fulgte den ulidelig spennende kampen hjemme hos søsteren Inger Johanne Wremer, i Prinsdal i Søndre Nordstrand. Bondeviks kone var hjemme og forberedte yngstesønnen John Haralds forestående bryllup førstkommende lørdag. Aller helst ville han ha vært blant det norske publikummet i Marseille.

- Dette er utrolig, men sant. På vegne av hele Norge bøyer jeg meg i støvet for å gratulere. Jeg har nettopp sendt et telegram til det norske laget.

- Tar du deg en seierssigar?

- Ja, hvis svogern min har en, så blir det nok det. Ellers feirer vi med kaffe og kaker.

- Holdt du blodtrykket normalt?

- Ikke på slutten av kampen. Jeg må innrømme at jeg anså slaget for tapt da Brasil scoret. Men da vi utlignet var blodtrykket meget høyt.

- Har du opplevd noe tilsvarende som publikummer?

- Nei. Jeg skulle så inderlig ha vært der nede. Men det var fantastisk å oppleve det på TV også.

- Hvem syns du var best på det norske laget?

- Jeg vil nok si Tore André Flo. Det første målet var glitrende. Han sloss og kjempet gjennom hele kampen og var etter mitt skjønn bedre enn Ronaldo. Han levde opp til sitt klengenavn. Men hele laget var mye bedre enn i de to første kampene. Dette var det gamle, gode Norge.

- Slår vi Italia?

- Det er slett ikke umulig. Ingen tvil, sier statsminister og hobbykommentator Bondevik.