DET NÆRMER SEG: Cecilia Brækhus og Layla McCarter møtes mest sannsynlig i Las Vegas neste år. I det som betegnes som historiens største kamp i kvinneboksing. Foto: AFP / NTB Scanpix
DET NÆRMER SEG: Cecilia Brækhus og Layla McCarter møtes mest sannsynlig i Las Vegas neste år. I det som betegnes som historiens største kamp i kvinneboksing. Foto: AFP / NTB ScanpixVis mer

Cecilia Brækhus og Layla McCarter

Bare en TV-avtale unna historisk kamp for Brækhus i Las Vegas

- Verden har ventet lenge nok. Det blir historiens største.

(Dagbladet): Nå står det bare på en TV-avtale. Blir den landet, blir storkampen mellom Cecilia Brækhus (36) og amerikanske Layla McCarter (38) sannsynligvis en realitet.

Og den vil etter det Dagbladet erfarer gå i Las Vegas på våren neste år.

Det bekrefter McCarters manager Luis Tapia overfor Dagbladet.

- Vi venter ikke på noe. Vi er klare for kamp, sier Tapia.

Bokseforbundet IBF har satt opp kampen som en såkalt mandatory. En kamp Cecilia Brækhus må ta for å beholde tittelbeltet.

Tapia forteller at forhandlinger mellom Tom Loeffler, som representerer K2 Promotions og Cecilia Brækhus i USA og Leonard Ellerbe, som representerer Mayweather Promotions for McCarter foregår akkurat nå.

Dagbladet erfarer at det som gjenstår er å lande en TV-avtale med selskapet Showtime TV som er det største selskapet som dekker amerikansk boksing.

- Vi ønsker at denne kampen skal få den beste dekningen. Og det er gjennom en avtale med Showtime. Det er også da vi virkelig kan snakke inntekter. Disse to fantastiske kvinnene fortjener det, sier Tapia til Dagbladet.

- Historiens største

Han sier videre:

- Dette vil bli den største kampen i kvinneboksingens historie.

Luis Tapia er usikker på et eventuelt tidspunkt.

- Vi vil gjerne ta kampen i morgen. Men jeg håper at det kan skje i april eller mai. Nå skal Layla først bokse i Mexico City 22. desember for å holde seg i gang. Så har vi planlagt to kamper i januar og mars, forteller Tapia.

McCarter møter meksikanske Erica Hernandez 22. desember. En kamp som bør være forholdsvis grei skuring mot en 17 år yngre motstander som er rangert som nr. 28 i verden i super lettvekt. Layla McCarter er rangert som nummer to i weltervekt etter Cecilia Brækhus.

Tapia forteller også at Layla McCarter har kamper mot Katie Taylor og Claressa Shields i sine planer for neste år.

Brækhus i Las Vegas

Cecilia Brækhus har kommet hjem fra en reise til nettopp Las Vegas. Hun har ikke besvart Dagbladets henvendelser direkte.

Men Ivar Hippe, som er pressekontakt for Brækhus har tatt kontakt med Dagbladet og understreker at det foregår samtaler og forhandlinger om flere mulige motstandere.

- Det er business as usual, sier Ivar Hippe.

Daglig leder Morten Andreassen i First Lady Promotion har ikke besvart Dagbladets henvendelser.

Men Luis Tapia er mer konkret.

- Jeg tror det er 70 prosent mulighet akkurat nå for at kampen vil bli en realitet, sier manageren til Layla McCarter.

Han sier videre:

- Denne kampen vil i så fall bli gjennombruddet for Cecilia Brækhus i USA. Jeg er svært interessert i denne kampen. Layla er den mest motiverte og hardt arbeidende bokseren jeg har i min stall. Jeg er veldig stolt over hva hun utretter.

- Verden har ventet

Tapia avslutter slik:

- Det er på tide at denne kampen som har stått på vent så lenge blir en realitet. Verden har ventet lenge nok. Det er på tide at den beste endelig skal møte den beste.

Layla McCarter hevder hun har jaktet på Cecilia Brækhus i to år.

Hun sier:

- Jeg håper den skal gå i Las Vegas. Men det er egentlig det samme. Jeg er villig til å møte Cecilia Brækhus hvor som helst. Jeg er klar! Den norske bokseren har unngått meg. Nå går det ikke lenger.

Dagbladet skrev 4. november om den kommende obligatoriske storkampen.

Da kommenterte Cecilia Brækhus nyheten slik:

- Jeg har veldig lyst på denne kampen. Og jeg håper den vil gå i Las Vegas.