Bare et pusterom

KRISTIANSAND (Dagbladet): Start- Vålerenga 2-3. VIF-trener Tom Nordlie gliste og viste magen til Klanen etter seieren over Start. Men spillet tilsier at publikum fort kan svare med å vise en annen kroppsdel - litt lenger ned og på den andre siden av kroppen.

Det sier det meste om kampen fra VIFs side at Klanen døde i annen omgang. Først da Start var bråkjekke mot slutten og lot Vålerenga først utlikne og så ta føringen, ble det liv i de blå-røde på ståtribunen - blåfrosne og røde av skam.

Skuffa

- Spillet vårt etter den første halvtimen er jeg skikkelig skuffa over. Seieren gir oss et pust på banen, men vi må på trygg grunn før vi kan dyrke spillestilen videre. Og vi trenger fremdeles nye folk, spillerjakten fortsetter som før, sier Tom Nordlie. Uten å smile.

- Vi kom godt i gang, men Start var jævlig gode etter det, sier Nordlie - og slår fast at han satt fortvilt på benken:

- Hva kan jeg bidra med på dette laget. Jeg følte meg helt hjelpeløs som trener. Så grep vi til backupsystem og la over til 4-4-2. Mot slutten ble det nesten 4-2-4, men vi snudde kampen, gudskjelov.

Ett lyspunkt ga kampen til VIF-treneren:

- Det var utrolig deilig for Pagge (Pascal Simpson) at han endelig fikk trøkka ballen i boksen. Men da hadde han vært aleine med keeper to ganger først. uansett ser det ut til at han blir mer fortrolig med 4-4-2-systemet.

Arbeidslag

Tom Nordlie forlangte svette og arbeidslyst, og fikk det de første 20 minuttene. VIF-spillerne kjempet for hver ball, presset høyt og lavt - og rundspilte sørlendingene uten å servere noen estetiske nytelser.

Så gikk lufta ut av ballongen. Start fikk ballen ned på bakken, og brukte fart og teknikk langs kantene. Etter 27 minutter kom Starts første avslutning. Annen omgang ble like fortvilt sett fra VIF-benken. Etter 36 minutter sendte Jon Eirik Ødegaard VIF i føringen med et flott frispark fra 20-25 meter. Likevel fortsatte Starts overtak.

Utlikningen kom i starten av annen omgang. Start fortsatte presset, og gikk opp i føringen da Ousman Nyan gikk alene femti meter før Terje Leonardsen kunne putte ballen usjenert i mål.

De siste ti minuttene fikk VIF slippe til, og svarte på det med en kanonade mot Starts mål. Selv etter utligningen bedrev sørlendingene småspill i egen 16-meter. Etter utlikningen våknet også Klanen fra de døde, og var 12. mann på laget da Pascal Simpson endelig fikk hull på byllen og ga Vålerenga tre poeng.