VIL HA REVANSJ: Patrick Thoresens SKA St. Petersburg tapte mot Dinamo Moskva i KHL-sluttspillet i fjor. I årets semifinale er de ute etter revansj. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix
VIL HA REVANSJ: Patrick Thoresens SKA St. Petersburg tapte mot Dinamo Moskva i KHL-sluttspillet i fjor. I årets semifinale er de ute etter revansj. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB ScanpixVis mer

Bare ett hinder skiller Thoresen og drømmefinalen

Er ute etter revansj.

Patrick Thoresen har vært en viktig brikke for landslaget, nå vil han til KHL-finale for sitt SKA St. Petersburg. Hinderet heter regjerende mester Dinamo Moskva.

Thoresen og hans lagkamerater vil ha revansje for fjorårets semifinale tap når SKA møter regjerende KHL-mester Dinamo Moskva i den første semifinalekampen i morgen.

I fjor røk de ut med fire strake tap. Det skal ikke gjenta seg denne gangen.

- Vi går vel ikke og tenker over revansje for det som skjedde i fjor, men det sitter kanskje i ryggmargen til noen av oss. Vi må bare være best i det vi er gode på, sier Patrick Thoresen til NTB.

Så langt er det blitt tre mål og fem assists på de ni første sluttspillkampene for nordmannen med stor suksess i verdens neste beste ishockeyliga. Bare nordamerikanske NHL er bedre. Viktor Tikhonov og Mikhail Varnakov står med seks mål så langt.

Vært gode
- Vi har vært gode både i undertall og overtall og dessuten scoret mange mål. Vi går derfor inn i semifinalen med en god porsjon selvtillit.

I de fire seriekampene denne sesongen møtes lagene fire ganger. Det ble tre seire til SKA og ett tap.

- Det var i serien, men nå er det sluttspillet som gjelder. Der blir alt litt tøffere, forklarer Thoresen.

Han vant sluttspillet i KHL for to sesonger siden da han spilte for Salavat Julajev.

Nordmannen har en stor stjerne i SKA. Laget har kun en av Russlands VM-vinnere fra i fjor i stallen. Det er forsvareren Dmitrij Kalinin.

Mye av årsaken til at det har gått så bra i KHL-sluttspillet er målvaktene Ilja Ezjov og Ivan Kasutin. De to har en redningsprosent på henholdsvis 96,2 og 94,6 prosent i sluttspillet.

Får ansvar
- Jeg vil ikke kalle meg noen stjerne, men ser på meg selv som en like viktig brikke i laget som alle de andre. Jeg får litt mer spilletid, og med det en del mer ansvar ute på banen, men noen stjerne er jeg ikke, understreker den jordnære ishockeyspilleren.

Thoresen håper at han ikke er ferdig med KHL-spill for denne sesongen før i midten av april. Etter det blir det forberedelser til VM i Stockholm med det norske landslaget.

- Akkurat så langt har jeg ikke tenkt ennå, sier Thoresen som også får med seg mye norsk ishockey under oppholdet i Russland.

- Jeg har familiemedlemmer i to av klubbene, så det er naturlig at jeg følger litt ekstra med norsk klubbhockey også, forteller Hamar-mannen.

(NTB)