Joacim Jonsson:

- Bare ett ord: Fiasko

Eliteserien spisser seg til, og søndag spilles det kamper som kan bli sesongdefinerende for flere lag. Fotballekspert Joacim Jonsson slakter sesongen til Brann, og kaller Rosenborg sin for «krise».

FÅR SLAKT: Fotballekspert er ikke nådig med Brann. Foto: Marit Hommedal / NTB
FÅR SLAKT: Fotballekspert er ikke nådig med Brann. Foto: Marit Hommedal / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Runde. 28 i Eliteserien står for tur, og allerede lørdag kveld tar Lillestrøm imot Strømsgodet, og Vålerenga gjester Odd.

Men det er nok søndagens kamper i Eliteserien som er de saftigste for norske fotballelskere. Et høytsvevende Bodø/Glimt tar turen til Lerkendal, og kan sikre seriegullet matematisk dersom andre resultater skulle gå i Glimt favør.

Eliteserie-ekspert i Eurosport Joacim Jonsson har liten tro på at Rosenborg skal få med seg noe mot bodøværingene:

- Det eneste som tilsier at det skal skje er navnet «Rosenborg». Hvorfor skal Rosenborg slå Glimt nå? Man prøver å finne små grunner hele tiden til hvorfor Glimt kommer til å tape kamper, men Glimt kommer til å vinne denne også, sier Jonsson til Dagbladet.

- Fiasko

Rosenborg ligger før helgens runde på en skuffende fjerdeplass, og har fem poeng opp til medalje. Dersom de ikke avanserer på tabellen før de siste tre kampene, vil det bety at Åge Hareides menn må klare seg uten spill i Europa neste sesong.

- Det er klart å miste Europa er krise for dem. Det er jo det. Klart det er skuffende når de har satset så enormt mye penger. Denne sesongen har de vært en gigantisk skuffelse.

Søndagens andre godbit er Brann - Molde. Bergenserne har i likhet med Rosenborg hatt en tung sesong og ligger helt nederst på tabellen, tre kamper før sesongslutt. Molde på sin side vinne dersom de fortsatt skal ha en mulighet i å tukte seriegullet til Glimt.

- Som med Rosenborg, er det navnet til Brann som sier at de ikke skal rykket ned. Det avgjøres på søndag, men jeg tror det blir tøft for Brann uten Sivert Heltne Nilsen.

Midtbanekrigeren fikk gult kort i forrige runde mot Sandefjord, og må stå over skjebneoppgjørets mot Molde.

Jonsson er ikke nådig når Dagbladet spør om han kan beskrive Brann sin sesong.

Det er bare ett ord: Fiasko, og dunder fiasko. Det er under all kritikk.

GLIMT: Det var mange herlige reaksjoner etter Bodø/Glimts seier mot Roma. Vis mer

Knutsen til Rosenborg?

Ett lag som har imponert stort denne sesongen - både i Norge og internasjonalt - er Kjetil Knutsens Glimt.

I tillegg til å toppe Eliteserien, ligger de også helt øverst i sin Conference League-gruppe.

- Det er helt ellevilt det de har gjort. Jeg tror ikke noen hadde trodd det. Prestasjonen i Eliteserien er større enn det de gjorde i fjor fordi de har solgt nøkkelspillere, og har i tillegg vært uten Saltnes og Berg over perioder. Det er uvirkelig bra, sier Jonsson.

MIRAKELTRENEREN: Kjetil Knutsen har gjort underverker med Bodø/Glimt. Er Rosenborg neste stoppested? Foto: Jan Kåre Ness
MIRAKELTRENEREN: Kjetil Knutsen har gjort underverker med Bodø/Glimt. Er Rosenborg neste stoppested? Foto: Jan Kåre Ness Vis mer

- Er det Kjetil Knutsens neste arbeidsgiver han møter på søndag?

- Ja, det tror jeg. Det har jeg trodd i fire-fem måneder nå. Litt av grunnen til det er at de nå mest sannsynlig mister Berg, Bjørkan og Lode. Det er nøkkelbrikker som er en viktig del av Glimts DNA, og da tror jeg Knutsen tenker at det kan være enda større muligheter og forutsetninger i Rosenborg, sier Jonsson.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer