LANGE BALLER:  Louis van Gaals taktikk innebærer at Manchester United slår flest langpasninger i Premier League. Foto: NTB scanpix
LANGE BALLER: Louis van Gaals taktikk innebærer at Manchester United slår flest langpasninger i Premier League. Foto: NTB scanpixVis mer

Bare ett PL-lag slår flere langpasninger enn Manchester United

- van Gaal vil spille fotball på den riktige måten.

(Dagbladet): Langpasninger.  Denne enkle, nærmest huleboeraktige måten å angripe et lag på, har frustrert fotballfans verden over i en årrekke.

For mange fotballsupportere, som gjerne skriker etter tiki-taka, er det en pest og en plage.

Men det er også både enkelt og effektivt.  Som for eksempel da Egil Drillo Olsen regjerte det norske landslaget på 90-tallet.  Og der er ikke til å stikke under en stol at Blackburn-supportere gjerne ville tatt tilbake Sam Allardyces langspasninger i bytte mot en retur i Premier League.

Topper Premier League-lista Talksport  har fått tilgang til lista over klubbene som har slått flest langpasninger i Premier League denne sesongen.

Det er ikke en kjempeoverraskelse at Burnley topper lista - kanskje heller ikke at Stoke (som lenge var kjent som selve dødballaget) under Mark Hughes har rast nedover lista.

Men at Manchester United ligger på andreplass - er en aldri så liten overraskelse.

Laget har lempet på med offensiv kraft under årets sesong - og har ofte hatt en startoppstilling med både Wayne Rooney, Angel di Maria, Robin van Persie og Juan Mata. Enkelte ganger har Radamel Falcao og Marouane Fellaini også blandet seg inn.

Juan Mata, som liker å kjæle med ballen, uttalte nylig til ESPN:

- van Gaal vil spille fotball på den riktige måten. Han vil angripe. Det betyr at vi jobber knallhardt med ballen i laget i et forsøk på å skape rom, og vi skal sideforflytte ballen raskt.

Men Talksports liste avslører at de røde fra Manchester liker å banke ballen oppover på banen.

Hele lista: 1. Burnley - 1737 forsøk
2. Manchester United - 1696 forsøk
3. QPR - 1685
4. WBA - 1587 forsøk
5. Leicester - 1564 forsøk
6. Hull City - 1552 forsøk
7.Astion Villa - 1536 forsøk
8.Southampton - 1531 forsøk
9. Crystal Palace - 1507 forsøk
10. West Ham - 1495 forsøk
* De øvrige lagene er ikke nevnt i lista.