TEPPEFALL: Iker Casillas leverte heller ikke i dag det som forventes av ham, og etter 0-2 for Chile er de regjerende verdensmesterne ute av VM. Foto: REUTERS/Dylan Martinez/NTB Scanpix
TEPPEFALL: Iker Casillas leverte heller ikke i dag det som forventes av ham, og etter 0-2 for Chile er de regjerende verdensmesterne ute av VM. Foto: REUTERS/Dylan Martinez/NTB ScanpixVis mer

- Bare etter å ha utrettet noe virkelig stort, kan man falle så spektakulært

Spania ute av VM.

(Dagbladet): Med 0-2 for Chile på majestetiske Maracana stadion i Rio er VM slutt for Spania.

Slutt for de regjerende verdensmesterne.

- Teppefall for Casillas Og som seg hør og bør lot ikke reaksjonene vente på seg. Over hele verden

Iker Casillas hadde en svak kamp mot Nederland, og var mer eller mindre direkte skyldig i to av baklengsmålene. Også i dag hadde han en svak inngripen på Chiles andre scoring, noe Gary Lineker beit seg merke i.

- Dette er teppefall for Casillas! Spania ser helt ferdige ut, skrev han på Twitter.

Svak Costa En annen av Spanias virkelig store profiler, Diego Costa, hadde heller ingen stor kamp. Etter 126 minutter med VM-fotball fikk han ikke en eneste avslutning på mål.

Raphael Honigstein, som til daglig skriver for engelske The Guardian, mener spanjolene har brukt sin nyervervede spiss helt feil, og trekker en parallell Costa selv neppe vil sette veldig pris på.

- De bruker ham på samme måte som England brukte Peter Crouch. De ser rett og slett for mye etter ham, sier Honigstein.

Crouch eller ei. Costa ble byttet ut etter 64 minutter til fordel for Fernando Torres. Noe som heller ikke gikk Lineker hus forbi.

- Torres kommer inn. Jeg mistenker at Del Bosque ikke har vært på Stamford Bridge i det siste, var beskjeden fra den gamle spisskjempen.

- Alt i alt, respekt I sine tre siste mesterskap, EM 2008, VM 2010 og EM 2012 slapp Spania inn seks mål. Totalt.

Etter to kamper står de nå med sju baklengs, og ett fattig mål i plussprotokollen.

Men som Tancredi Palmeri, skribent for italienske Gazzetta Dello Sport og CNN, oppsummerer det. De har vært gode.

- Alt i alt, respekt for Spania. Bare etter å ha utrettet noe virkelig stort, kan man falle så spektakulært. De kommer tilbake (tror jeg), skriver han.