SPEKULASJONER: Carles Puyol dro på Fabregas en Barca-trøye da de spanske spillerne feiret VM-gullet. Barcelona-kapteinen har vært en av de ivrigste til å gå ut offentlig og helle bensin på overgangsbålet til Fabregas, nå ber Wenger sin egen kaptein om å slukke det. Foto: AFP
SPEKULASJONER: Carles Puyol dro på Fabregas en Barca-trøye da de spanske spillerne feiret VM-gullet. Barcelona-kapteinen har vært en av de ivrigste til å gå ut offentlig og helle bensin på overgangsbålet til Fabregas, nå ber Wenger sin egen kaptein om å slukke det. Foto: AFPVis mer

- Bare Fabregas kan gjøre slutt på spekulasjonene

Wenger ber midtbanestjerna komme på banen.

|||(Dagbladet): Cesc Fabregas (23) har sommerferie fram til torsdag. Da håper Arsene Wenger at kapteinen gjør en slutt på spekulasjonene om en overgang til Barcelona.

Sommerens store overgangssak, der Barcelona har gjort stadige framstøt for å kjøpe tilbake Fabregas, som forlot Catalonia som 16-åring, har vært problematisk for Arsenal.

- Cesc må gå ut Det innrømmer Wenger.

- Spekulasjonene har vart i seks måneder nå og gjort livet vårt vanskelig, sier Wenger til The Guardian.

Før han lanserer det han ser som den eneste løsningen på problemet.

- Bare Cesc kan stoppe spekulasjonene. Det er viktig at han går ut og renser lufta når han kommer hjem fra ferie, sier Wenger videre.

Chamakh scoret Arsenal fortsatte oppkjøringen til den nye sesongen med 1-1 mot AC Milan i går i Emirates Cup. Nyinnkjøpte Marouane Chamakh spilte sin første kamp på Emirates og scoret etter 36 minutter etter forarbeid av Arsjavin. Pato utliknet imidlertid 13 minutter før slutt.

Emirates Cup har litt uvanlige regler, man får først vanlige poeng - ett poeng for uavgjort og tre for seier - pluss ett ekstra poeng for hvert mål man scorer.

I den andre kampen spilte Celtic og Lyon 2-2, dermed leder skottene og franskmennene med tre poeng hver, foran Arsenal og Milan med to poeng.

Nordtveit ubrukt reserve Dessvere sett med norske øyne fikk ikke Håvard Nortveit sjansen i kampen. Thomas Vermaelen og Laurent Koscielny spilte i midtforsvaret hele kampen, Vermaelen var forøvrig kaptein i Fabregas' fravær.

Eboue og Gibbs startet på backene, men ble byttet ut i pausen med Sagna og Clichy. Dermed satt Nordtveit på benken hele kampen.

I dag møter Arsenal Celtic, da kan Nordtveit få en ny sjanse til å spille seg inn i Arsenal-troppen.