VEIENE KAN SKILLES: Flere engelske aviser skriver i dag at Rafael Benitez har fått nok av rotet og mangelen på ressurser på Anfield. Kanskje spiller Steven Gerrard under en annen sjef neste sesong. Foto: REUTERS
VEIENE KAN SKILLES: Flere engelske aviser skriver i dag at Rafael Benitez har fått nok av rotet og mangelen på ressurser på Anfield. Kanskje spiller Steven Gerrard under en annen sjef neste sesong. Foto: REUTERSVis mer

- Bare fansen fikk meg til å fortsette i Liverpool

Men nå hevdes Rafa å være ferdig.

||| (Dagbladet): Det er grunn til å tro at såpeoperaen som har utspilt seg på Anfield etter den amerikanske overtakelsen av klubben i 2007 bare vil tilta i styrke de neste ukene.

Alternativt at det endelig kan settes en sluttstrek for det mange rød oppfatter som et uverdig drama.

Tom Hicks og George Gillett er i ferd med å selge klubben, og i dag skriver også de fleste britiske aviser at Rafael Benitez har fått nok av mangelen på styring innenfor Anfields vegger.

The Times skriver at Juventus nå skal være sikre på at Rafael Benitez trener «Den gamle dame» neste sesong. Spanjolens misnøye skal ha økt etter at en Liverpool-leder i forrige uke skal ha diskutert en overgang for Rafael van der Vaart med Real Madrid uten Benitez' samtykke.

Samme problem fikk Benitez til å si opp i Valencia og spanjolen uttalte da at han «ba om ett bord, men fikk en lampe» med klar adresse til sportsdirektøren som kjøpte andre spillere enn hva manageren ønsket.

GLADERE DAGER: Steven Gerrard og Rafael Benitez feirer triumfen i Champions League i 2005. Foto: EPA
GLADERE DAGER: Steven Gerrard og Rafael Benitez feirer triumfen i Champions League i 2005. Foto: EPA Vis mer

- Fansens skyld at jeg er her
Rafa selv nekter å kommentere Juventus og neste sesong, men hevder at lojaliteten til fansen er det eneste som gjør at han fortsatt er Liverpool-manager.

- Jeg er her kun på grunn av fansen fordi jeg har gitt dem mitt ord og de er det viktigste klubben har. Jeg har avslått enorme tilbud på grunn av fansen, sa Benitez i går ifølge The Independent.

Rafa skal ha hatt tilbud både fra Real Madrid og flere italienske lag, men signerte i fjor en ny femårskontrakt med Liverpool.

Det skal samtidig være konflikter internt på Anfield og ledelsen i Liverpool skal ifølge The Times være irritert på Benitez fordi de mener han spiller et spill med klubbledelsen om framtida.

Manglende støtte
Benitez skal etter planen sette seg ned med administrerende direktør Christian Purslow etter den siste seriekampen mot Hull for å diskutere fremtida.

Det virker samtidig som Benitez selv ikke føler han har fått nødvendig støtte.

- Det har vært en veldig skuffende sesong, men jeg har jobbet knallhardt i hele år. Jeg prøver å gjøre mitt beste så får vi se hva fremtiden bringer, sier Benitez ifølge The Guardian.

Tror Benitez passer perfekt i Juve
I morgen kan Liverpool gi Manchester United en håndrekning i kampen om seriegull med seier mot Chelsea. Carlo Ancelotti, manager for gjestene fra London, tror Benitez ville passe perfekt i Juventus.

STERKT MISLIKT: George Gillett og Tom Hicks er på vei ut av klubben og har aldri fått noe nært forhold til Rafael Benitez etter at de blant annet samtalet med Jürgen Klinsmann om jobben til spanjolen. Foto: AP
STERKT MISLIKT: George Gillett og Tom Hicks er på vei ut av klubben og har aldri fått noe nært forhold til Rafael Benitez etter at de blant annet samtalet med Jürgen Klinsmann om jobben til spanjolen. Foto: AP Vis mer

- Han har enorm erfaring og lagene hans er alltid taktisk meget, meget gode. Benitez er en av fotballens aller viktigste managere og kanskje vil Juventus forsøke å hente ham, sier Ancelotti ifølge The Guardian.

Kanskje avslutter Benitez sin karriere på Anfield i morgen med å senke Chelsea og gi Manchester United deres nittende seriegull — ett mer enn Liverpool.

NB: En del av spillet om Benitez' fremtid dreier seg også om spanjolens kontraktsklausul som gjør at han skal ha 160 millioner kroner ved en eventuell oppsigelse.

IKKE SNAKKET MED RAFA: Liverpools nye styreformann Martin Broughton har fått i oppgave å selge klubben. Han har foreløpig ikke snakket med Rafael Benitez om fremtiden og midler til spillerkjøp. Foto: EPA
IKKE SNAKKET MED RAFA: Liverpools nye styreformann Martin Broughton har fått i oppgave å selge klubben. Han har foreløpig ikke snakket med Rafael Benitez om fremtiden og midler til spillerkjøp. Foto: EPA Vis mer