Bare fem åpne VM-plasser

BRUSSEL (Dagbladet): - Ti, sier Drillo. - Sytten, tror Dagbladet. Det handler om hvor mange av de 22 plassene i VM-troppen som per i dag er besatt. Det er både forståelig og klokt av Drillo å legge seg på et såpass beskjedent tall. Men helt sant er det neppe.

Ingen skal få innbilt oss at ikke Drillo og assistent Bjørn Hansen makter å liste opp flere enn ti sikre VM-navn når de sitter og fotballpludrer langt unna offentligheten.

  • Sannsynligvis kan de plukke ut hele 17 mann som er klare for fotball-VM.

Vi starter bakfra:

KEEPERE:

  • Ingen grunn til å ta med flere enn to. Og Drillos signaler er klare nok: Frode Grodås er førstevalget, Thomas Gill reserve. Thomas Myhre bør naturligvis få en sjanse før VM, men han kan vanskelig bryte den linjen Drillo har lagt seg på ved de to siste landslagsuttakene.

FORSVAR:

  • Fem mann er klare: Stopperduoen Henning Berg og Ronny Johnsen , sidebackene Alf-Inge Håland og Stig Inge Bjørnebye , samt anvendelige og venstrebeinte Bent Skammelsrud .
  • Fem mann kommer hakk i hæl, med Erik Hoftun og Claus Lundekvam noen skritt foran. Begge fortjener VM-plass. Dan Eggen er en erketypisk stopper som Drillo har sans for, mens Gunnar Halle kan gjøre en solid jobb på alle plasser i forsvaret, men primært som høyreback.

Rosenborgs André Bergdølmo er like god med begge bein, var meget solid i Mesterligaen, og vil garantert få muligheten til å vise seg fram for Drillo i en av de tre gjenstående landskampene.

MIDTBANE:

  • Sju mann er klare: Øyvind Leonhardsen, Erik Mykland, Ståle Solbakken, Kjetil Rekdal, Petter Rudi, Vidar Riseth og Vegard Heggem.

Heggem er landets mest spennende spiller for tida, og kan ikke utelates fra en VM-tropp. Mest med som lynrask joker, men Mesterliga-innsatsen viste at han er moden nok til å gjøre en jobb også fra start. Og innhoppet mot Frankrike dempet ikke akkurat begeistringen.

Anvendelig

Vidar Riseth har imponert landslagsledelsen, til tross for få offisielle minutter på banen. Han er en meget spenstig hodespiller, han er den raskeste på Drillos for øyeblikket, og han har en rørende offervilje.

Det gjør Riseth til en meget anvendelig spiller i midtbaneleddet og framover. Primært som høyre flanke i en midtbanefemmer.

De første fem på lista er det ingen grunn til å utdype.

En ekstremt dyktig hodespiller på flanken, er blitt en spesialitet fra Drillo. Men foreløpig er det bare Riseth av de utpregede hodespillerne som er sikker, og inntil videre har han faktisk ikke fått vise at han er en spesialist i lufta.

Det har Frank Strandli gjort. Men Franks reservetilværelse i Panathinaikos er såpass bekymringsfull at Dagbladet ikke tør å garantere ham VM-plass.

Fetterne Håvard og Jostein Flo er spennende utfordrere i lufta. Håvard får vise seg fram i morgen, Jostein seinere på våren. Moldes Andreas Lund skal heller ikke utelukkes.

Kompetente

For øvrig vil sikkert Drillo komplettere midtbanen med et par indreløpere. Roar Strand får en velfortjent sjanse i morgen. Daniel Berg Hestad fra Molde får det sikkert seinere, mens Dagbladet også ønsker at løpsterke og teknisk kompetente spillere som RBKs Runar Berg, samt Vålerenga-duoen Bjørn Arild Levernes og Bjørn Viljugrein, skal få sjansen.

SPISSER:

  • Tre mann er klare: Tore André Flo, Ole Gunnar Solskjær og Egil Østenstad. De to første er kanskje mest spennende, men Østenstad er den mest robuste og pålitelige av dem.
  • Harald Brattbakk har scoret ni mål i Skottland og er en type som havner blant store målsjanser nesten uansett hvor dårlig dag han måtte ha.
  • Mini er en annen kandidat. Mer rutinert og kalkulert i valgene enn tidligere, og fortsatt kvikk nok i kroppen til å lage brudulje. Geir Frigård og Sigurd Rushfeldt er også tidligere Drillos-valg som har jobbet seg ut av tunge perioder.

Samtlige har også spilt på midtbaneflanken under Drillo, og både Solskjær og Østenstad må nok forberede seg på at Drillo kommer til å betrakte dem som midtbanespillere.

Flos suksess og Drillos forkjærlighet for 4- 5- 1-systemet åpner ikke for mange alternativer - med mindre Drillo skifter mening etter morgendagens andreomgang mot Belgia.

Drillo kan uansett trenge et par jokere. Typer med fart og frekkhet som kan skape variasjoner når Drillos stanger traust og forutsigbart.

Totalt 17 VM-klare. Sju flere enn Drillo sier, men ikke én for mye.