Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Bare flaks at det ikke ble noen store skader

Krevende løype i Santa Caterina.

MISTET SKIA: Aleksander Aamodt Kilde mistet den ene skia i omtrent 100 kilometer i timen. Skjermdump: NRK
MISTET SKIA: Aleksander Aamodt Kilde mistet den ene skia i omtrent 100 kilometer i timen. Skjermdump: NRK Vis mer

(Dagbladet): Dagens utforrenn i Santa Caterina ble en prøvelse for alpinstjernene. Både Aksel Lund Svindal og Kjetil Jansrud havnet langt bak i leksa, og ikke minst fikk Aleksander Aamodt Kilde kjenne på de tøffe forholdene.

23-åringen mistet nemlig skia i en sving, og klarte med nød og neppe å holde seg på beina.

- Det var ganske slagete, men jeg følte jeg hadde kontroll. På vei ut av en sving fikk jeg et slag på skia, og da falt den av. Det er lite man får gjort noe med, og da er det bare om å gjøre å holde seg på beina. Det klarte jeg heldigvis. Jeg er like hel, sier Aleksander Aamodt Kilde til Dagbladet.

- Flaks Kilde har nemlig kjørt best av nordmennene i treningsrennene i Santa Caterina. Derfor var det nok litt ekstra surt at dette ble utfallet.

- Man er nok nærmere makspuls når man konsentrerer seg om å stå der. Det er en hjertet i halsen-følelse, man blir helt kledd av når man mister skia. Det gikk heldigvis ikke så fort akkurat der, sier Kilde, som anslår at det gikk i omtrent 100 kilometer i timen.

Han legger ikke skjul på at det var et krevende renn.

- Først og fremst er det en bakke ikke mange har kjørt i, så vi har ikke så mye erfaring fra den. Da blir man fort litt passiv. I tillegg var det skyet, og lyset er ubehagelig. Da blir man ubalansert, folk trekker seg fort. Da skjer det fort noe. Men heldigvis var det ingen store skader - og det var bare flaks, egentlig. Denne løypa er noe av det verste man kjører. Den er teknisk vanskelig, man har høy hastighet og underlaget er urolig, sier Kilde til Dagbladet.

- Fryktelig vanskelig Landslagstrener Lars Mæland er enig i at forholdene var vanskelige:

- Det er fryktelig vanskelige forhold. Det er urolig fra første stavtak til man kommer i mål, og det gjør at man aldri får hvile. I tillegg er det mørkt, og man sliter med å se. Man må være veldig på, og blir sliten på en annen måte enn bare fysisk. Det blir veldig krevende, sier Mæland til Dagbladet.

Dagbladets kommentator og mangeårige alpinreporter, Morten Pedersen, la også merke til de krevende forholdene i Santa Caterina. Og mener spesielt Aksel Lund Svindal kjørte solid, tatt det i betraktning.

KOKOS-RENN: Christof Innerhofer krasjet i en port, fikk brillene på snei og et sår på nesa. Han berget seg gjennom løypa. Foto: AP Photo/Alessandro Trovati
KOKOS-RENN: Christof Innerhofer krasjet i en port, fikk brillene på snei og et sår på nesa. Han berget seg gjennom løypa. Foto: AP Photo/Alessandro Trovati Vis mer

- Jeg tror Aksel er godt fornøyd. Jeg vil gå så langt som å si at dette er den beste sjuendeplassen i karrieren hans, sier Dagbladets mangeårige alpinreporter og -kommentator Morten Pedersen.

Svindal leder totalcupen - Og det er flere årsaker til det. Det første er at forholdene gjør dette til et tilnærmet ekstrem-utforrenn, hvor de første 20 sekundene er brutale. Det andre er at utfor handler veldig mye om rutine. Dette var helt nytt for ham, påpeker Pedersen.

- Det var andre gang rennet ble kjørt i Santa Caterina, og han var ikke med her i fjor — da var han skadet. Det, kombinert med ekstreme forhold, veldig mye slag og etter hvert også dårlig lys, gjør at jeg skjønner veldig godt at han ikke risikerte for mye. Han var nest raskest i bånn av løypa, der det ble litt lettere. Det forteller at han fortsatt er med i toppen, konkluderer Pedersen.

Han velger å se det positive i at Svindal tok tilbake ledelsen i totalcupen igjen.

- Han kunne fort vært 15-20 i dag, det hadde ødelagt mye. Men nå leder han sammenlagt, og han holder trykket på Marcel Hirscher.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media