- Bare glad de forsvinner

Thor Hushovd etter Vinokourovs blod-doping. Astana trekker laget.

(Dagbladet.no): Sykkel-stjernen Aleksandre Vinokourov har avlagt positiv dopingprøve etter lørdagens temposeier i Tour de France, melder NTB.

Analysene av prøvene ble foretatt på Chatenay-Malabry labratoriet i Paris. Den viser to forskjellige typer av røde blodceller, type A, og viser at Vinokourov fikk en blodoverføring kort tid før start før laørdagens etappe, melder AP.

Astanas pressetalskvinne,Corinne Druey, bekrefter at kasakstaneren er doping-tatt.

- Vino har testet positivt etter en blodoverføring og Astana trekker seg fra tour de France, sier pressetalskvinnen ifølge AP.

Den  norske tour-deltakeren Thor Hushovd er tydelig oppgitt - men sier han ikke lenger blir overrasket.


- Utrolig trist
- Jeg har sluttet å bli overrasket, men dette viser bare at anti-dopingarbeidet tas veldig seriøst. Jeg må jo ta forbehold om at dette er a-prøven, men det er bare utrolig trist, sier Hushovd til Dagbladet.no.

Hushovd er lei av at ryttere som ødelegger for så mange andre.

- Jeg må bare konsentrere meg om meg sjøl, men det er bare godt om de forsvinner. Det er bra at de blir tatt, fortsetter det norske spurt-esset.

Thor Hushovds trener, Atle Kvålsvoll, er heller ikke overrasket.

- De skjønner ikke hva de gjør

DOPINGTATT: Tour de France-stjernen Aleksandr Vinokourov har avlagt positiv doping-prøve. Prøver ble tatt etter seieren på lørdagens tempo-etappe og skal vise bruk av blod-doping. Foto: Christope Ena/AP
DOPINGTATT: Tour de France-stjernen Aleksandr Vinokourov har avlagt positiv doping-prøve. Prøver ble tatt etter seieren på lørdagens tempo-etappe og skal vise bruk av blod-doping. Foto: Christope Ena/AP Vis mer

- Vinokourov har ikke syklet for lag med det beste ryktet i sin karriere akkurat, og også Astana har hatt et dårlig rykte. Her må jo også støtteapparatet ha hjulpet til. Det er veldig skuffende, sier en tydelig opprørt Kvålsvoll til Dagbladet.no.

Den tidligere tour-deltakeren mener det forteller mye om Vinokourov.

- Dette sier noe om hans holdninger og er bare tragisk. De skjønner ikke alvoret og hva det gjør med sykkelsporten. Det er jo ingen som vil være med på å støtte sykkelsporten i framtiden hvis det skal være slik. Det er så egoistisk, for han drar med seg så mange andre ned i søla, fortsetter treneren.

De fleste med tilknytning til Tour-sirkuset uttrykker enorm skuffelse i kveld.

- Få ut drittsekkene!

- Dette er en seier for antidoping-arbeidet. Vinokourov var desperat etter å vinne Tour de France, og tok tydeligvis i bruk alle nødvendige midler før tempoetappen. Det er beklagelig, men Astana har hatt mistanke rettet mot seg veldig lenge, sier utholdenhetsekspert og Tour de France-kommentator Johan Kaggestad til TV2.

- Jeg er bare utrolig trist og har egentlig mest lyst til å pakke sammen og reise hjem. Det er bare bra de tar de drittsekkene, men de skulle vært utestengt på livstid, sier en meget opprørt Dag Otto Lauritzen.

Den britiske tour-rytteren David Millar holdt en pressekonferanse da nyheten sprakk.

- Bare glad de forsvinner

- Jesus Kristus, jeg er målløs. det gjør meg trist. Det virker som om rytterne aldri forstår. Når en syklist av slik klasse og status blir tatt, i den situasjonen sykling er i, da kan vi pakke veskene våre og reise hjem, sa Millar ifølge Eurosport.

Senest i går  knuste Vinokourov konkurrentene og sikret seg nok en etappeseier i Tour de France. Vinokourov er den tredje Astana-rytteren som blir doping-tatt på kort tid.

- Bare glad de forsvinner
<B>SINT OG SKUFFET:</B> En opprørt Dag Otto Lauritzen er glad doping-synderne nå kastes ut av Tour de France.
<B>- EGOISTISK:</B> Hushovds trener Atle Kvålsvoll sier Vinokourovs opptreden er egoistisk.
<B>- IKKE OVERRASKET:</B> Thor Hushovd er tydelig skuffet, men sier han har sluttet å bli overrasket over doping-tatte ryttere.