Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Bare gode venner

STAVANGER (Dagbladet): Viking-Odd Grenland 2-1. - Ta det rolig, vi er bare gode venner, beroliger Vikings Erik Nevland, etter en het omfavnelse av Odds keeper Erik Holtan foran 4360 tilskuere på Stavanger Stadion. De to var i fokus under hele kampen og avgjorde poengfordelingen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Løpsfantomet Nevland jager enhver ball, mulig som håpløs, og publikum elsker ham for det. I går fikk han igjen lønn for hardt strev, og puttet inn seiersmålet etter en duell mellom Odd-keeper Holtan og Vikings Rikardur Dadason.

Erik Holtan mente han burde fått frispark, og dommer Kjell Alseth tvilte lenge før han godkjente målet. Etter samråd med linjedommeren fikk Nevland scoringen.

- Jeg hadde ballen først, mener jeg bestemt, derfor burde ikke målet ha vært godkjent, hevder Erik Holtan, mens Erik Nevland har en helt annen oppfatning.

- Keeperen taper duellen, og det må han tåle uten å rope på frispark. Det blir aldri mål i fotball hvis keeperen alltid skal få fordelen, sier Erik Nevland til Dagbladet.

- Reddet straffe

Før scoringen var Erik Holtan i ferd med å bli Odds helt. Han reddet et straffespark mesterlig, og var dyktig og heldig sprellemann i feltet. Viking skapte sjanse etter sjanse, alltid var noen stenger eller Holtans lilletå eller fingertupp i veien.

- Vi blir så stresset. Vi har alltid flere målsjanser enn motstanderne, men blir for upresise i det avgjørende trekk, klager Viking-trener Benny Lennartsson.

Etter tre pinlige hjemmetap, var Viking nødt til å tilfredsstille kresne tilhengere i Stavanger.

Hyperaktiv Nevland

- Det holdt hardt, Odd var gode og kjempet hardt, sier Erik Nevland. Den hjemkomne spissen er blitt en yndling på stadion, fordi han kjemper som enn galeislave i 90 minutter.

- Jeg får litt kjeft fra trener Benny fordi jeg ikke holder samme nivå i andre omgang. Men jeg må løpe etter en ball jeg har sjansen på, forklarer Nevland. Benny Lennartsson mener fortsatt at ivrige Nevland er litt for hyperaktiv.

- Gutten spiller jo i 110 kilometers fart. Litt mer ro, flere ballberøringer, større presisjon - så blir jeg enda mer fornøyd, sier Lennartsson til Dagbladet.

  • Odd-trener Arild Sandstø mener spillerne hans slurvet for mye når de vant ballen.

- I stedet for å opptre behersket, blir det for oppjaget. Viking får etablere spill på midtbanen, og spilte bedre enn jeg har sett dem i det siste, sier Sandstø.

<B>GODE VENNER:</B> Vikings Erik Nevland og Odds keeper Erik Holtan hadde menge dueller og en het omfavnelse i Stavanger i går.