Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bare godvær i Vålerenga

Alt klart mot RBK - bortsett fra midtbanen.

VALLE HOVIN (Dagbladet.no): På søndag møter et Vålerenga-lag i framgang en Rosenborg-utgave som har slitt med å få spillet til å sitte i de første serierundene.

I formiddag tittet også vårsola fram over Valle mot slutten av VIF-treninga.

- Stemninga er god, og spillerne virker skjerpa og konsentrert. De er på tærne, og det er veldig bra, sier en fornøyd trener Tor Ole Skullerud til Dagbladet.no.

Trenerkollega Martin Andresen var bare spiller på dagens trening. Kapteinen brukte mye av tida til å terpe pasninger mot høyreback Freddy dos Santos og spiss Bengt Sæternes.

Mens resten av laget spilte på liten bane, sto Andresen rolig og slo baller med begge bein - både langt mot Sæternes og kortere framspill til vingback dos Santos.

- Det har å gjøre med at spillerne takler belastningen på kunstgress forskjellig, forklarer Skullerud.

- De tre er ikke skadet, men sliter med noe småtteri. Derfor benyttet vi anledningen til å la dem pleie relasjonene offensivt, forteller han.

Midtbane-spørsmål

image: Bare godvær i Vålerenga

Da Vålerenga slo Lillestrøm 3-0 på søndag, fikk fansen se vellykkede dødballer og en ny spissyndling i «Moa» Abdellaoue.

Det eneste skåret i gleden var at både Kristofer Hæstad og Lars Iver Strand hinket av banen med strekkskader. Strand er ute i to uker.

Skullerud tror heller ikke Hæstad blir klar til Rosenborg-kampen.

- Vi har ikke bestemt oss for hva vi gjør på midtbanen ennå, men bruker treningene denne uka til å finne ut av det, forklarer VIF-treneren.

Serbiske Bojan Zajic imponerte tidvis på dagens trening, og scoret noen flotte mål.

- Bojan er absolutt en aktuell mann. Han har et spennende offensivt repertoar, og er god med ball - særlig i den siste tredjedelen av banen. Og han scorer bra med mål. En klassespiller, skryter Skullerud.

Det trygge alternativet er 38 år gammelt og heter Ronny Johnsen. Veteranen har tidligere vikariert på VIF-midtbanen med stort hell.

- Ronny har trent bra den siste tiden, og er selvfølgelig også aktuell for en plass ved siden av Martin på midten, bekrefter Skullerud.

HOLDER DU NITTI MINUTTER? Vålerenga-trener Tor Ole Skullerud vurderer sterkt å sette Ronny Johnsen på midtbanen i søndagens kamp mot Rosenborg. Serbiske Bojan Zajic er også et alternativ. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX
HOLDER DU NITTI MINUTTER? Vålerenga-trener Tor Ole Skullerud vurderer sterkt å sette Ronny Johnsen på midtbanen i søndagens kamp mot Rosenborg. Serbiske Bojan Zajic er også et alternativ. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX Vis mer

- Tåler han 90 minutter?

- Det er vanskelig å si noe om det på forhånd, vi får se.

Møter usikkert Rosenborg

Også i motstanderlaget hersker det tvil om hvem som skal bekle midtbanen i søndagens kamp.

Marek Sapara er fremdeles skadet - og Alexander Tettey er i så dårlig form at han heller vil spille i 2. divisjon enn i Tippeligaen.

I serieåpningen mot Lyn brukte RBK-trener Trond Henriksen finske Juska Savolainen på midten, og til tross for liten banedominans endte kampen med Rosenborg-seier 2-1.

Med to tap og svake Tettey-prestasjoner i begge de neste kampene, kan døra stå åpen for enten Savolainen eller Roar Strand på Rosenborg-midtbanen.

Eller for midtstopper Vadim Demidov, som ble drillet sentralt på midtbanen under dagens RBK-trening.

Venstreback Roy Miller ble også skadet denne uka, noe som kan føre til at Abdou Traoré blir dratt ned fra midten for å spille back.

«Moa» gleder seg

Klanens nye yndling Mohammed Abdellaoue avsluttet treninga i dag med en ispose på leggen, men beroliger fansen med at det bare skyldes et spark - og at han er klar til å møte RBK.

- Det er et spillende lag som det alltid er morsomt å spille mot, sier spissen som tidligere har møtt Rosenborg to ganger med Skeid.

- Jeg gleder meg veldig, det er alltid stort å møte RBK, sier Abdellaoue til Dagbladet.no.

Mens lagkameratene sniker seg forbi med lure glis, rusker ham i håret og roper «Moa! Moa! Moa!».

NY MIDTBANEDUO? To landslagsspillere på VIF-midtbanen er skadet, verken Lars Iver Strand eller Kristofer Hæstad ser ut til å rekke RBK-kampen.
ALTERNATIV PÅ MIDTEN: Serbiske Bojan Zajic var offensiv og god på dagens Vålerenga-trening.
IKKE KAMPKLAR: - Beinet føles ganske bra, men jeg er ikke klar ennå, sa Hæstad etter å ha trent alternativt i dag.
KAMPKLAR: Den nye Vålerenga-yndlingen «Moa» Abdellaoue gleder seg derimot til å møte trønderne - og håper han finne rom bak forsvaret han kan true Rosenborg fra.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media