Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bare hvite blant tidenes spillere

FA måtte trekke DVD etter rasist-anklager.

(Dagbladet.no): Det engelske fotballforbundet (FA) bestemte seg i dag for å ødelegge tusenvis av DVD-plater.

DVD\'en, som skulle presentere tidenes beste på det engelske landslaget, inkluderte nemlig ingen fargede spillere, melder nyhetsbyrået AP.

Dermed har forbundet glatt oversett spillere som Rio Ferdinand, Paul Ince, John Barnes, Sol Campbell og Ashley Cole.

- FA ønsker å promotere mangfold på alle områder - i fotballen og samfunnet generelt. Vi ber om unnskyldning hvis mangelen på fargede spillere har fornærmet noen, heter det i en uttalelse på FAs hjemmesider.

DVD\'en - kalt «Pride of the Nation» - skulle gis bort til nye medlemmer i landslagets fanklubb.

- FA lager nå en ny DVD der vi vil ha med mange fargede spillere. Disse har gitt et enormt bidrag til landslaget og til fotballen i dette landet, sier forbundets talsmann Adrian Bevington til AP.

  • Den første fargede spilleren på det engelske landslaget var Viv Anderson. Han debuterte i 1978.
IKKE MED: Martin Peters, Chris Waddle og Stuart Pearce var med i FAs vudering av tidenes engelske spillere. Det var ikke Rio Ferdinand, Sol Campbell eller noen andre sorte spillere. FOTO: SCANPIX/AP
IKKE MED: Martin Peters, Chris Waddle og Stuart Pearce var med i FAs vudering av tidenes engelske spillere. Det var ikke Rio Ferdinand, Sol Campbell eller noen andre sorte spillere. FOTO: SCANPIX/AP Vis mer
MÅTTE BEKLAGE: FA-talsmann Adrian Bevington.