STRAFFET PALACE: John Carew scoret de to siste for Aston Villa da de slo ut Crystal Palace av FA-cupen. Nå venter et nytt Championship-lag — Reading - i neste runde. Foto: Scanpix
STRAFFET PALACE: John Carew scoret de to siste for Aston Villa da de slo ut Crystal Palace av FA-cupen. Nå venter et nytt Championship-lag — Reading - i neste runde. Foto: ScanpixVis mer

- Bare i Norge man ikke tar straffen selv

John Carew felt to ganger - dunket inn begge straffesparkene.

||| LONDON (Dagbladet): Onsdag kveld startet John Carew en Aston Villa-kamp for første gang i 2010.

Nordmannen takket for Martin O?Neill-tilliten med å score de to avgjørende målene i FA-cupomkampen mot Crystal Palace.

- En god kamp av oss. Slike cupkamper blir alltid tøffere enn folk tror, sier Carew til Dagbladet etter 3-1-seieren på Villa Park.

- Det er bare å se hvordan Premier League-lag har slitt mot lag fra The Championship og League One tidligere denne sesongen. Da de kom tilbake, så det ut til å bli en lang kveld med ekstraomganger og det hele, sier Carew.

Så ble han felt. Ikke bare én gang.

- Da andremålet kom skjønte jeg at vi ville klare det. Og det var to soleklare straffer. Jeg ble felt begge gangene, ingen tvil.

AVGJØRENDE: Her felles John Carew av Matthew Lawrence. Seinere kom en ny straffesituasjon med nordmannen involvert. Foto: Scanpix
AVGJØRENDE: Her felles John Carew av Matthew Lawrence. Seinere kom en ny straffesituasjon med nordmannen involvert. Foto: Scanpix Vis mer

Carew tok straffesparkene selv, etter 81 og 89 minutters spill. Og det med så stor fynd og klem at Julian Speroni var sjanseløs.

- Du hadde ingen betenkeligheter med å ta dem etter at du selv var blitt felt?

- Nei. Det er bare i Norge man ikke tar straffen selv, så vidt jeg vet. Jeg har i hvert fall ikke hørt om det prinsippet noe annet sted, sier han.

- I Spania var det faktisk motsatt. Der ville man helst at den som ble tatt, skulle sette straffen. Her i Villa er det bestemt på forhånd, og det er jeg som tar straffene når jeg er på banen, fastslår Carew.

Etter en tøff periode med mye sykdom og skader var det en tydelig lettet Carew Dagbladet snakket med etter Palace-kampen.

- Kroppen føltes veldig bra, og jeg var ikke sliten etterpå heller. Meget positivt, sier landslagsspissen - fire dager før Villas ligacupfinale mot Manchester United.