FUCKING WHAT?: Wayne Rooneys banning inn i kameraet etter hattricket mot West Ham ble for kraftig kost for FA. United-spissen mister dermed de neste to kampene, etter at anken i dag ble avslått. Foto: Sky Sports
FUCKING WHAT?: Wayne Rooneys banning inn i kameraet etter hattricket mot West Ham ble for kraftig kost for FA. United-spissen mister dermed de neste to kampene, etter at anken i dag ble avslått. Foto: Sky SportsVis mer

- Bare jeg som ute- stenges for banning

Rooneys er knust etter FAs endelige dom.

(Dagbladet): Et par timer før Wayne Rooney i går scoret kampens eneste mål mot Chelsea på Stamford Bridge, avgjorde en FA-kommisjon om bannekarantenen på to kamper skulle bli stående.

Klokka 11 i formiddag ble FA-dommen offentlig kjent - og det gikk ikke slik United hadde håpet.

FA opprettholder den opprinnelige straffen, noe som betyr at Rooney mister lørdagens kamp mot Fulham og FA-cupsemien mot Manchester City helga etter.

Knust Rooney I en pressemelding sendt ut av Rooneys PR-byrå, Ian Monk Associates, sier United-spissen at han er svært skuffet.

- Jeg er knust over at jeg mister to kamper, en av dem en FA-cupsemifinale. Jeg er ikke den første spilleren som har bannet på TV, og jeg blir ikke den siste, sier Rooney.

Han føler dyp urett over FA-dommen.

- Jeg beklaget umiddelbart, i motsetning til andre som er fersket med banning på kamera. Likevel er jeg den eneste som blir utestengt for banning. Det virker ikke rett, sier Rooney.

Må akseptere Rooney aksepterte straff i anken som ble oversendt forbundet, og innrømmet upassende språkbruk. Samtidig mente han to kampers utestengelse var en altfor streng reaksjon.

Ifølge engelske aviser i går argumenterte han blant annet for at sjikanen han fikk fra West Ham-fansen var en formildende faktor, i tillegg til at kameramannen oppsøkte ham snarere enn motsatt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

United skal også ha følt at unnskyldningen han kom med på klubbens hjemmeside kort tid etter utblåsningen ikke ble tilstrekkelig vektlagt i straffeutmålingen.

Ligalederen håpet karantenen skulle reduseres fra to kamper til én, men de risikerte også at FA la på en ekstra kamp. I så fall måtte Rooney stått over bortekampen mot Newcastle også.

INGEN REPRISE: Wayne Rooney spiller ikke i semifinalen mot byrival City neste lørdag. På Old Trafford i februar avgjorde han med dette saksesparket. Foto: AP/Jon Super
INGEN REPRISE: Wayne Rooney spiller ikke i semifinalen mot byrival City neste lørdag. På Old Trafford i februar avgjorde han med dette saksesparket. Foto: AP/Jon Super Vis mer

Ingen av delene skjedde.

- Nå må jeg uansett bare akseptere det som har skjedd, og komme meg videre. Det er planen min, sier Rooney.

25-åringens bannetirade skjedde etter at han nærmest på egenhånd hadde snudd 0-2 til 3-2 mot West Ham sist lørdag, med sin tredje scoring på et snaut kvarter.

Skuffet United «Fucking what? What? Fucking hell», ropte Rooney.

Også ligalederne uttrykker sin beklagelse over den endelige karantenen.

- Manchester United er skuffet over avgjørelsen. Klubben la fram en sterk sak om å få straffen redusert, men det lyktes ikke.

I FORM: Wayne Rooney scoret det eneste målet på Stamford Bridge i går. Foto: AFP/ADRIAN DENNIS
I FORM: Wayne Rooney scoret det eneste målet på Stamford Bridge i går. Foto: AFP/ADRIAN DENNIS Vis mer