KRITISK: Den tidligere stjernespissen Romario er langt fra optimistisk før neste års VM i fotball i hjemlandet Brasil.Foto: SCANPIX/AP/Eugene Hoshiko
KRITISK: Den tidligere stjernespissen Romario er langt fra optimistisk før neste års VM i fotball i hjemlandet Brasil.Foto: SCANPIX/AP/Eugene HoshikoVis mer

- Bare Jesus kan redde VM i Brasil

Romário tror mesterskapet blir kun for de rike.

Den tidligere brasilianske stjernespissen Romário mener vanlige brasilianere ikke vil ha råd til å se kampene når VM-sluttspillet arrangeres i Brasil i 2014.

Romário mener landets velstående og de som kommer fra utlandet får oppleve mesterskapet, men ikke de mer fattige innbyggerne. Spisslegenden vant selv VM-gull med hjemlandet i 1994 i USA.

- Billettprisene vil bli absurde. Dessverre kommer ikke VM til å være for det brasilianske folket. Brasilianere som liker fotball, og som følger idretten fra dag til dag, er hovedsakelig fra de mindre velstående sosiale klassene, hevder Romário overfor TV-kanalen RedeTv.

Tidligere i år uttalte Romário at Brasil ville få store problemer med å arrangere et av de beste sluttspillene i historien. 45-åringen begrunnet dette med det store behovet for bedre infrastruktur rundt stadionanleggene, og særlig rundt Maracaña i Rio.

- Bare Jesus kan redde VM i Brasil. Bare han kan hjelpe Brasil med å lage tidenes mesterskap, uttalte Romário.

(NTB)