Bare Jordan vet hvordan

USA er i landesorg etter at Micheal Jordan fortalte at han pensjonerer seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Michael Jordan kunne vært president i USA. Men da måtte han ha fjernet øreringen. Den ville skremt republikanerne.

Slik lød MSNBCs hyllest til Michael Jordan samme dag basketballens vidunderligste spiller gikk av banen for godt. Og i USA er det landesorg. Clinton og riksrett kan ryke og reise. Det er bare Michael, Michael og Michael som gjelder.

- SI DET IKKE ER SANT, MICHAEL, skriker førstesiden i New York Post. Alle aviser har tykke bilag om «luftens» konge. Michael, som har fått varemerket «Air» Jordan, ser megetsigende på oss fra avissider og tv-skjermer. Han har mørk dress og slips. Michael skal hjem til kona og ungene. Og golfkøllene. Han gjør som han alltid gjør. Han går sin egen vei.

Foran en tv-skjerm midt på travle Manhattan tørker en dresskledd businessmann en tåre. Han hutrer seg hjem i tussmørket og isvinden. I tv-butikken går reprisen med Jordans avskjedsord om og om igjen.

Michael Jordan skal ikke danse over gulvet med basketballen mer. Den lange mannen som på en måte alltid beveget seg i sakte film legger langt mer enn 13 års sportslige bragder på hylla. Hans Luftighet, individualisten med 23 på trøya og ti ganger toppscorer gjorde Chicago til noe langt mer enn en by med gangster-myter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer