Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bare kjente ansikter med mot Skottland

Ingen overraskelser da Drillo tok ut landslagstroppen.

TAR UT TROPPEN: Landslagssjef Egil Olsen presenterer Norges tropp til møtet med Skottland 12. august i formiddag.Foto:  Håkon Mosvold Larsen  / SCANPIX
TAR UT TROPPEN: Landslagssjef Egil Olsen presenterer Norges tropp til møtet med Skottland 12. august i formiddag.Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Norges håp om å komme seg til neste års VM-sluttspill i Sør-Afrika begrenser seg til avansert sannsynlighetsregning på universitets- og høyskolenivå.

Statistikkfantasten Egil «Drillo» Olsen vil imidlertid ikke avskrive landslagets sjanser så lenge det er et ørlite håp i hengende snøre.

- Dette er en kamp som er vinn eller forsvinn for oss. Vi må vinne. Skottland er derimot i en situasjon hvor uavgjort ville være meget bra, og nok til å sende oss ut. Det er ståa før kampen, sa Drillo under pressekonferansen.

- Gjerrige skotter
Landslagssjefen ser derfor for seg et kampbilde der det er Norge som må ta risikoen.

- Vi innbiller oss at skottene kommer til å spille gjerrig, og derfor har vi tatt med mange offensive sidebacker for å komme rundt dem, skape innleggsmulighet og få til de nødvendige løpene foran mål. Det er ikke sikkert vi får så mange overganger som vi håper på, og da trenger vi å komme rundt, understreket Drillo.

Stor tropp

Det norske landslaget har mye å revansjere etter miseren i Makedonia og utilstrekkeligheten i Nederland i juni, og møtet med Skottland på Ullevaal stadion 12. august er muligheten til å rette opp noe av inntrykket etter en så langt mislykket kvalifisering.

Men det er stort sett de samme ansiktene som skal forsvare Norges ære med flagget på brystet. Drillo mener det står for mye på spill til å begynne å gamble med spillere som mangler rutine på dette nivået. Han har til gjengjeld kompensert med å ta ut en større tropp en vanlig.

- Vi har tatt ut 21 spillere totalt, noe som er relativt mange. Men da får vi se alle spillerne i flere kamper før Skottland-kampen, og vi vil være fleksible ut ifra det de presterer fram mot den kampen, poengterte Olsen.

Ingen fra Molde eller VIF

Blant landslagssjefens 21 utvalgte, som skal forsøke å ta kvalifiseringens første seier, finner man ikke et eneste innslag fra tippeligaoverraskelsen Molde.

Heller ikke Martin Andresen trenger å avse noen Vålerenga-spillere til A-landslagsspill for Norge for annen gang på rad, selv om en spiller som Kristofer Hæstad har begynt å finne tilbake til taktene som gjorde ham til landslagsspiller tilbake i 2004.

- Vi har ikke tatt med oss noen fra Vålerenga, men det var flere som var nær; Martin, Doffen og Moa. Moa har litt igjen til toppformen. Vi venter på ham, og han vil bli landslagsspiller etterhvert, sier Drillo.

Sandefjords keeper Espen Bugge Pettersen var også et hett navn i landslagsdiskusjonen, men den solide sisteskansen ble et offer for at Drillo og assistenttrener Ola By Rise valgte å ta med seg bare to målvakter.

- Hadde vi tatt med tre keepere, ville han vært med i diskusjonen, men vi følte at det var greit med de to vi har med, sa Drillo med referanse til Jon Knudsen og Rune Almenning Jarstein.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!