Bare kos for Ertzgaard

SEVILLA (Dagbladet :på nettet): Sprinttalentet John Ertzgaard (22) henger ikke med hodet fordi han ble nummer 13 på årets 200-meter i VM. - VM er det største jeg har opplevd, sier læregutten Ertzgaard.

22-åringen endte som nummer sju i heatet sitt med tida 20.72. Han startet knallhardt fra start, men luka fram til de beste kom fort. Til slutt endte han på en 13. plass.

- De andre stakk av så fort, så en finaleplass var ganske fjern. Mer kan jeg ikke forvente. Ennå, smiler Ertzgaard.

Størst

Det norske sprinttalentet hadde håpet å perse i dag. Men løpinga ble for krampaktig. Han klarte ikke helt å slappe av slik han burde, og vil terpe på teknikken i tida som kommer for å komme sterkere tilbake i fortsettelsen.

- Jeg gjorde et tappert forsøk, men selskapet var i det hardeste laget. Uansett så er dette det største jeg noensinne har opplevd, sier Ertzgaard.

2-0 til Greene

I løpet av sine tre 200-meter-heat under VM har han løpt mot sterke to av verdens raskeste menn, Maurice Greene og Frank Fredericks. Ikke verst for Raufoss-gutten som hadde EM som mål denne sesongen.

- Maurice leder 2-0 på meg nå. Så får vi se hvor lenge det varer, smiler John fornøyd til Dagbladet :på nettet.

Bare kos

Under årets VM har han ikke gjort annet enn å kose seg.

- Jeg tror jeg kom så langt som jeg gjorde fordi jeg har hatt det så moro hele tida. Jeg bare slapper av og det er ikke noe mas, og det er det som får meg til å prestere, forteller Ertzgaard. Og roser treneren sin, Leif Olav Alnes opp i skyene.

Mer penger

Ertzgaards gode VM-innsats vil føre til at pengene kommer inn på kontoen i raskere fart enn tidligere.

- Og nå er motivasjonen på topp. Jeg vet at jeg er på riktig spor sånn at nå er det bare å terpe og forandre på de områder hvor jeg ikke er flink nok, sier John. Og smiler.

- Framtida er lys. Nå må jeg nok begynne å gå med solbriller, gliser Ertzgaard.

PS: Nigerianeren Obikwelo Francis sprang inn til beste tid i dagens semifinaletid. Med sterke 19.84, kan det forventes rekordtider på 200-finalen. Maurice Greene løp på 20.10.

I løpet av de nærmeste dagene kan du møte supertalentet i Dagbladet :på nettet! Vi kommer tilbake med dag og klokkeslett, men du kan sende inn spørsmål allerede nå.

UTE, MEN FORNØYD: Ertzgaard er ute av VM, men meget fornøyd.