<strong> BYGGMESTER BOB:</strong>  Morten P. mener bare Stabæk og Bob Bradley kan true Rosenborg denne sesongen. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
BYGGMESTER BOB: Morten P. mener bare Stabæk og Bob Bradley kan true Rosenborg denne sesongen. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer

Bare laget som skulle rykke ned kan true Rosenborgs drøm om seriegull

Bob Bradley har øynene på Rosenborg og tror Stabæk har muligheter til å vinne Tippeligaen. Det tror jeg og.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Stabæk-Vålerenga 2-0 (1-0)

NADDERUD (Dagbladet): Før serierunde 18 gikk de mest tabloide spekulasjonene på om Vålerenga kunne ta igjen Rosenborg. De fleste sa nei, mens noen holdt døra på gløtt med et kanskje. Men etter enda et tap for Stabæk vet vi at 2015 er minst ett år for tidlig for Kjetil Rekdal og Vålerenga med tanke på seriegull.

Spørsmålet nå er heller om Stabæk kan klare det.

OG HVORFOR IKKE ikke om laget holder sitt høyeste nivå og produserer omganger som den første mot Vålerenga? Når Stabæk er der, og ikke kaver i den bakevja de så ut til å være på vei inn i da Tippeligaen tok en kort ferie i juli, er de nemlig mer enn gode. Og ikke bare det - min påstand er nemlig at Stabæk på sitt beste er Tippeligaens beste fotballag.

Og:

Når de også klarer å riste av seg trøblete perioder som den som så ut til å bli Vålerengas vei tilbake i kampen, og få det andremålet Bob Bradley har savnet i store deler av sesongen, har laget tilegnet seg enda en dimensjon.

I BOB BRADLEYS første år på Nadderud, en sesong som startet eksepsjonelt og stoppet ut over høsten, tok den etter hvert så norgesberømte amerikaneren Stabæk til en niendeplass i Tippeligaen. Det var sensasjonelt med tanke på at alt bedre enn nedrykk ville være oppsiktsvekkende.

NÅ, ETTER 18 seriekamper 2015, har Stabæk igjen fått ferten av serieleder Rosenborg. Det finnes det knapt ord for. Men 48 seriekamper under Bob Bradley har lært oss at ingenting synes umulig på Nadderud.

Bare byggmester Bob er på plass synes brikkene å falle på plass av seg selv.

OG JEG LIKER at han ikke avviser muligheten for seriegull. Bob Bradley hadde ikke vært amerikaner om han ikke gikk for den ultimate prisen. Og med 36 poeng igjen å spille om har han selvfølgelig helt rett.

Selv om Rosenborg, om de slår Sarpsborg på Lerkendal, kan starte august og det som vi gjerne kaller høstsesongen med sju poengs klarering ned til nummer to på tabellen, er det ikke gitt at dette er kjørt.

ETTER FJORÅRSSESONGEN MISTET mistet Stabæk stort sett det laget som gjorde comebacket til Tippeligaen mer enn vellykket. Når denne sesongen er over, uansett hva det ender med, vil nok store deler av årets laget forsvinne også. For sånn er det også å være glad i Stabæk - når laget leverer forsvinner spillerne til det fotballen dessverre handler mest om:

Høyere lønninger.

For Stabæk-spillerne er det helt naturlig.

FORSVINNER BOB BRADLEY også, og veldig mye tyder på at han gjør det, bør alle blå nyte denne sesongen. Det er nemlig ikke sikkert at det finnes en trollmann til der ute som knapt har lag tre uker før seriestart, men som syr sammen det han får til en ekstremt konkurransedyktig enhet og er i penga for seriegull når en drøy tredel av sesongen gjenstår. Nå handler riktignok ikke alt om Bob Bradley på Nadderud, sportsdirektør Inge Andre Olsen og assistenttrener Jan Peder Jalland har gjort og gjør veldig mye klokt og riktig de og, men 80 prosent er nok Bradley.

Først og fremst fordi han er den han er og kan det han kan.

Dernest fordi han er så "no nonsens" tydelig på akkurat det.

13. SEPTEMBER SPILLES Rosenborg-Stabæk på Lerkendal. RBKs store og helt definerte Europa League-ambisjoner kan gjøre den kampen  og resten av høsten akkurat så spennende som vi ønsker oss. Men inntil videre er Rosenborg i førersetet og i posisjon til å avgjøre dette selv.

Glipper det i en bortekamp eller to vil Bob Bradley fortelle gutta sine at tide er moden for å gjøre en helt sensasjonell sesong til den kanskje mest oppsiktsvekkende i det norske seriespillets historie.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer