SKULLE GJERNE TATT FLERE PRØVER: Anders A Solheim i Antidoping Norge sier fotball er høyt prioriert . Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
SKULLE GJERNE TATT FLERE PRØVER: Anders A Solheim i Antidoping Norge sier fotball er høyt prioriert . Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpixVis mer

- Bare langrennsutøvere blir testet oftere

Antidopingsjefen svarer kapteinene.

• FKH-kapteinen ikke dopingtestet på 12 år: - Det er ikke godt nok

Totalt ble det tatt 2 780 dopingprøver norske idrettsutøvere i fjor. Av de 277 fotballspillerne som ble testet, var det bare én som avla positiv prøve. Det var for cannabis.

- Vi skulle gjerne tatt flere prøver, både på fotballspillere og i andre idretter, sier daglig leder i Antidoping Norge Anders Solheim.

Han innrømmer at det er mangle på ressurser som gjør at de ikke får testet norske utøvere så ofte som de skulle ha ønsket, men sier fotball er høyt prioritert.

- Faktisk er det bare langrennsløperne som blir testet oftere enn fotballspillerne, forteller Solheim.

Antidoping Norge prioriterer testingen etter hvor mye man har å hente på å bruke prestasjonsfremmende midler. Sånn sett er ikke fotball blant de høyest prioriterte.

- Det er nok mer å hente på å dope seg i individuelle utholdenhetsidretter enn i fotball, hvor det er mye mer behov for taktiske og tekniske egenskaper i tillegg, sier Solheim.