- Bare ligagull kan redde sesongen

Evra stempler Uniteds europacupinnsats som katastrofal.

SELVKRITISK: Patrice Evra innser at det er få formildende omstendigheter ved Manchester Uniteds innsats i europacupene denne sesongen. I går ble de engelske serielederne sendt hodestups ut av Europa League av Athletic Bilbao.Foto: SCANPIX/AP Photo/Juan Manuel Serrano Arce
SELVKRITISK: Patrice Evra innser at det er få formildende omstendigheter ved Manchester Uniteds innsats i europacupene denne sesongen. I går ble de engelske serielederne sendt hodestups ut av Europa League av Athletic Bilbao.Foto: SCANPIX/AP Photo/Juan Manuel Serrano ArceVis mer

(Dagbladet): Athletic Bilbao - Manchester United 2-1 (5-3 sammenlagt).

Manchester United ble rundspilt i to kamper og sendt ut av Europa League av et strålende opplagt Athletic Bilbao-lag under Marcelo Bielsas kyndige ledelse.

Etter tre Champions League-finaler på fire sesonger, har de regjerende seriemesterene vært en skygge av seg selv i kontinentale turneringer denne sesongen.

Fungerende kaptein Patrice Evra har små problemer med å erkjenne at en tredjeplass i en høyst overkommelig Champions League-gruppe og farvel med Europa League allerede i åttedelsfinalen er uforenlig med klubbens høye ambisjoner.

- Både Champions League- og Europa League-deltakelsen har endt i katastrofe, og sannheten er at vi fortjente å ryke ut. Vi spilte aldri med den samme gnisten som vi gjør i serien. Det er bare å se på forskjellen i serien, hvor vi topper tabellen og er mer konsentrerte. Men jeg vet ikke hvorfor det er sånn, sier Evra, ifølge BBC Sport.

- Elendig uten ligagull I likhet med byrival Manchester City, har United bare ligagullet igjen å kjempe om denne sesongen. Den franske venstrebacken mener alt annet en førsteplass etter 38 serierunder vil være ensbetydende med fiasko.

- Skal vi redde denne sesongen, er vi nødt til å vinne ligaen. Vinner vi ikke ligaen, vil dette være en elendig sesong, understreker Evra.

United-manager Alex Ferguson peker også på manglende konsentrasjon i avgjørende øyeblikk, og håper innsatsen i Europa bare har vært et unntak.

- Jeg håper dette bare har vært et dårlig år. Årsaken ligger i de mange billige målene vi har sluppet inn i disse turneringene. Det er for svakt, og noe vi er nødt til å se nærmere på. Det har vært et skuffende år, sier skotten, ifølge The Guardian.

Håper på Athletic-suksess Når United ikke lenger kan oppnå europeisk suksess denne sesongen, håper Ferguson at Bielsa og Athletic lykkes med sin energiske og offensive gladfotball.

IMPONERT: Manchester United-manager Alex Ferguson er mektig imponert over hva kollega Marcelo Bielsa (t.h.) har fått til med Athletic Bilbao.Foto: SCANPIX/REUTERS/Felix Ordonez
IMPONERT: Manchester United-manager Alex Ferguson er mektig imponert over hva kollega Marcelo Bielsa (t.h.) har fått til med Athletic Bilbao.Foto: SCANPIX/REUTERS/Felix Ordonez Vis mer

- Jeg ønsker dem alt godt og håper de vinner turneringen fordi det vil være et vitnesbyrd om det harde arbeidet de alle har lagt ned: Fra treneren og ned til spillerne. De har funnet en plan, og det er vidunderlig å se med hvilken utrolig energi og bestemthet de spiller med for å vinne fotballkamper. Derfor synes jeg de fortjener å vinne, sier United-sjefen.