- Bare melketenner uansett

Lars Kristian Eriksen slo ut tre tenner. Sjekk det siste om lagene i Tippeligaen!

(Dagbladet.no): I morgen og mandag spilles den 12. serierunden i årets Tippeliga. Og en runde før halvspilt leder nyopprykkede Start, mens regjerende mester Rosenborg ligger på åttende plass.

Men etter 11 spilte runder begynner også mange spillere å kjenne på småskader. Verst gikk det ut over Lyns Lars Kristan Eriksen denne uka. Han fikk en ball rett på truten og fikk slått ut tre tenner. Men vingbacken får liten støtte fra sin trener Henning Berg.

- Våre spillere er så unge at de bare har melketenner uansett. Dette er ingenting å snakke om og «Lasse» er spilleklar til Aalesund-kampen i morgen, sier Berg.

Ham-Kam - Molde

I morgen klokka 18.00

Ham-Hams Peter Sørensen er ute, mens resten av troppen er ok. Hvis vi ser bort fra Joachim Sørum som fikk en skikkelig hjernerystelse på Lerkendal. Han hviler til etter ferien. Laget blir tatt ut i morgen.

- Vi tør ikke annet. Det er bedre at vi ikke risikerer noe og har ham klar til høsten, sier Tom Jacobsen i Ham-Kam.

Hos Molde er Petter Rudi, Thomas Mork og Erlend Ormbostad ute med skader og ingen av dem er klare ennå. Dag Roar Ørsal og Torgeir Ruud Ramslie er nye på en lang skadelista. Dag Roar sliter med kneet, mens Torgeir har muskelsmerter. Toni Kallio er ute med gule kort.

UTE: Bala Garba er ute i tre måneder for Start. Her får han seg en luftetur av Odds keeper Erik Holtan - som forøvrig også er ute med skade denne runden. Foto: Scanpix
UTE: Bala Garba er ute i tre måneder for Start. Her får han seg en luftetur av Odds keeper Erik Holtan - som forøvrig også er ute med skade denne runden. Foto: Scanpix Vis mer

- Det blir nok ikke enklere å ta ut laget selv om vi har mange ute med skade, ler Molde-trener Bo Johansson.

Molde er inne i en god stim og har tatt poeng i seks av sine sju siste kamper.

Lyn - Aalesund

I morgen klokka 18.00

Lyns unge vingback Lark Kristian «Lasse» Eriksen fikk seg en skikkelig trøkk tidligere i uka. En ball traff ham i munnen med tre utslåtte tenner som resultat.

- Vi har så unge spillere at de ikke har mistet alle tennene sine ennå. Dette var bare snakk om melketenner, og det er ikke noe problem, fleiper Lyn-trener Henning Berg og bekrefter at Eriksen er spilleklar til morgendagens kamp mot Aalesund.

Ellers er det ingenting nytt å melde fra Lyn-leiren. Langtidsskadde Henrik Dahl er fortsatt ute, mens Jan Derek Sørensen ser ut til å være langt raskere tilbake enn antatt etter sin skade.

- Jan Derek er nærme. Mulig han er klar, men jeg tror det ikke. Uansett er det neppe noe vi gambler på, sier Berg.

Berg har nå vært en stund i Lyn og er godt fornøyd med tilværelsen.

- Jeg er veldig fornøyd med holdningen og innstillingen til gutta. Kun i cupkampen mot Hønefoss leverte vi ikke god standard.

Hos Aalesund er Christian Steen og Odd Bjørn Lie ute. Adin Brown har lårstrekk og blir vurdert i dag.

- Jeg har tatt ut laget, men du får det nok ikke. Spillerne får det ikke før i morgen, sier AaFK-trener Ivar Morten Normark.

Sist kamp gikk mot Start - og da gikk Aalesund fra 1-0-ledelse til 2-1-tap.

- Det har ikke vært noe spesielt denne uka. Jeg har kjørt vanlige prosesser. Men rett etter kampen var jeg «lynisk».

Odd Grenland - Brann

I morgen klokka 18.00

Skadelista til Odd Grenland er fortsatt lang og vond. Erik Holtan, Bent Inge Johnsen, Sebastian Henriksson, Jan Frode Nornes og Somen Tchoy er alle skadde. Tchoy har en betennelse på baksiden av kneet, men er uansett ute med karantene etter at han fikk sitt tredje gule kort for sesongen sist helg. Det svenske stortalentet Per Nilsson skal testes i morgen.

- Hovedforskjellen fra tidligere år er at vi i år ikke har fått spilt samme forsvarsfirer og Holtan bakerst i hver eneste kamp. Vi klarte å begynne de fire første kampene bra, etter det har vi rullert for mye. Vi har brukt 20 spillere til nå i Tippeligaen, sier Odd-trener Arne Sandstø.

Odd-treneren mener overgangsbråket rundt stjerspiller Olivier Occean er sterkt overdrevet - av media.

- Det er bare sånn det er. Occean og jeg er veldig glade i hverandre i hvert fall, sier Sandstø.

Motstander Brann bør være ekstra nervøse foran møtet med Odd, for trener Sandstø har skumle planer.

- Nå har Brann fått skryt hele uka. Sånn sett passer det perfekt å slå dem akkurat nå.

Odd Grenland ligger sist i Tippeligaen og har vært skadeforfulgt hele våren.

Brann-troppen er i bra form etter festkampen mot Rosenborg sist. Kun Dylan Macallister og Fredrik er ute med skader. Keeper Håkon Opdal er usikker og skal testes i morgen.

- Vi lever ikke av festkamper mot Rosenborg. Det er hverdagskampene mot alle de andre som avgjør. Hvis vi ikke slår Odd i morgen, så er det fordi vi ikke er gode nok, sier Brann-trener Mons Ivar Mjelde etter Sandstøs tro på en Brann-skrell.

Start - Bodø/Glimt

I morgen klokka 18.00

Hos Start er Bala Garba er ute i tre måneder, mens Leif Otto Paulsen har hatt prolaps siden La Manga. Atle Roar Håland har strekk i leggen og testes i morgen. Fredrik Strømstad står over med tre gule.

Start har en eventyrlig vårsesong bak seg, men trener Tom Nordlie tror ikke gutta hans merker kjøret mer enn andre lag.

- Våre gutter er ikke mer slitne enn andre lag. Vi får gjøre en god uke med tre kamper nå, så får spillerne ferie i tre dager, sier Nordlie.

- Det er viktig at de får litt mentalt fri.

Prestasjonene så langt i sesongen er Norlie naturlig nok fornøyd med.

- Vi har prestert som forventet. Men vi hadde ikke forventet å ta så mange poeng og lede serien. Spillemessig har vi fortsatt mye å gå på sier Nordlie.

Hos Bodø/Glimt er Cato Hansen og Stig Arild Råket ute, mens Stian Theting og Stig Johansen er tilbake for fullt. Spesielt sistnevntes retur er gledelig for trener Ola Haldorsen.

- Stig har vært ute hele vårsesongen, men fikk en omgang sist. Det er ingen tvil om at han er en dyktige spiller og jeg ser fram til å ha ham på banen for fullt igjen, sier Glimt-treneren.

Stig Johansen var tidligere kaptein for Glimt før Fredrik Kjølner tok over. Han skriver på Glimts hjemmesider at årets sesong vil handle om å unngå nedrykk.

I morgen venter serieleder Start i Kristiansand.

- Det er en ok kamp for Bodø/Glimt, for å si det sånn. Vi gleder oss veldig, sier Haldorsen.

Lillestrøm - Fredrikstad

I morgen klokka 20.05

Fredrikstad er forbilledlige for de andre klubbene i Tippeligaen og gir en skikkelig tilstandsrapport på på sine hjemmesider.

Der står det at Hans Erik Ramberg og Roger Risholt er ute med skader foran morgendagens kamp. I tillegg må Simen Brenne sone karantene.

Det gjør at FFK stiller med en nykomponert midtbane mot Lillestrøm. Fredrikstad stiller sannsynligvis med dette laget: Steinar Sørlie - Lars Blixt, Bora Zivkovic, Roger Helland, Trond Erik Bertelsen - Dagfinn Enerly, Christian Petersen, Mikael Røn, Øyvind Hoås - Martin Wiig.

Det har ennå ikke lyktes Dagbladet.no å komme i kontakt med LSK-ledelsen.

Viking - Tromsø

Mandag klokka 19.00

Hos Viking er Peter Kovacs ute for resten av sesongen, ellers er troppen skadefri.

- Stemningen i troppen er veldig bra. Vi spilte mot Vard i cupen på onsdag, så vi har bare hatt to treningsdager etter det, sier Viking-trener Roy Hodgson.

Motstander Tromsø vet ikke engelskmannen stort om.

- Jeg så dem tre ganger på La Manga, men har ikke fått sett dem live etter at serien startet. For å være ærlig vet jeg ikke så mye om dem, sier Viking-sjefen.

Tromsø kan som eneste Tippeliga-lag melde om en skadefri tropp. Eller i hvert fall en tilnærmet en.

- Det er noen småskader her og der, men alle er spilleklare, sier TIL-trener Otto Ulseth.

Rosenborg - Vålerenga

Mandag klokka 19.00

Hos Rosenborg er fortsatt Daniel Braathen ute, som han har vært den siste måneden. Roar Strand har problemer med lysken og skal testes i morgen. Miika Koppinen er også ute. En som er tilbake for fullt er Ørjan Berg. Midtbaneveteranen kom tilbake fra skade i sist kamp mot Brann.

- Ørjan er i full fyr og er skikkelig på gang. Det var viktig for ham å komme tilbake, selv om resultatet sist ikke ble så bra, sier RBK-trener Per Joar Hansen.

Rosenborg tapte 4-1 mot Brann sist, men har nå lagt bak seg en fin treningsuke foran en ny toppkamp.

- Kampen er veldig viktig for begge lag. Vi gleder oss skikkelig, sier Hansen.

I Vålerenga-leiren er alt vel foran storkampen. Kun Stefan Ishizaki mangler noen prosenter for å være i full vigør.

- Ishizaki har slitt med sjukdom. Han har hatt noe tull i det siste og mangler litt på det fysiske. Men han er i troppen.

Når det gjelder en storkamp på Lerkendal, ser ikke Rekdal og Vålerenga forskjell på det og en hvilken som helst annen kamp.

- Stemningen i troppen er like bra som den er foran hvilken som helst annen kamp. Nå er det stort sett fulle hus overalt hvor Vålerenga spiller og det er bare morsomt.

Rosenborgs tap mot Brann sist bryr ikke Rekdal seg så mye om.

- Det spiller ingen rolle om Rosenborg har vunnet de ti siste kampene eller tapt dem. Det er to gode lag som møtes, sier Rekdal.

MØTES IGJEN: Ørjan Berg er i full fyr om dagen og er klar som et egg foran kampen mot Vålerenga og Steffen Iversen på mandag.