Astrid Uhrenholdt Jacobsen åpner opp:

- Bare min innerste krets har visst

Tidligere langrennsløper Astrid Uhrenholdt Jacobsen deler åpenhjertig om kjærligheten i et innlegg på Instagram.

- STOLT OG GLAD: Tidligere langrennsløper Astrid Uhrenholdt Jacobsen skriver i et Instagram-innlegg at hun er stolt over å elske noen av det samme kjønn. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
- STOLT OG GLAD: Tidligere langrennsløper Astrid Uhrenholdt Jacobsen skriver i et Instagram-innlegg at hun er stolt over å elske noen av det samme kjønn. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Etter dager i sjokk og lammelse over hat og voldshandlinger i Oslos gater, har jeg erkjent at jeg også kunne vært et mål for dette absurde. Fordi jeg elsker en av samme kjønn, skriver Astrid Uhrenholdt Jacobsen i et åpenhjertig innlegg på Instagram natt til søndag.

Hun skriver at hun aldri har skammet seg eller vært redd for å elske noen av det samme kjønn, men at hun tvert imot har vært stolt og glad.

- Men så er det likevel bare min innerste krets som har visst, skriver hun.

- Jeg aner ikke hva jeg er, har ingen merkelapp og vet heller ikke om jeg trenger det. Jeg vet bare at kjærligheten til ett helt spesielt menneske har åpnet nye dører i meg.

Jacobsen skriver videre at hun i dag føler seg sårbar og alene fordi så få vet.

- I speilet seg jeg en som har sviktet - først og fremst meg selv, men også andre som har opplevd at kjærligheten er uforutsigbar. Det er som en dobbel sorg. Men jeg er ikke redd. Jeg vil bare være åpen og fri - og elske den jeg vil, skriver Jacobsen.

Støtteerklæringer

Jacobsens åpenhjertige innlegg har fått en rekke støtteerklæringer i kommentarfeltet, blant annet fra God Morgen Norge-programleder Vår Staude:

- Du er god du, kjære Astrid! Det er så mange å elske og du kommer til å bli elsket igjen. Jeg er så glad i deg!, skriver Staude.

Også Birgit Skarstein og tidligere landslagskollega Marthe Kristoffersen har lagt igjen støtteerklæringer under innlegget.

La skia på hylla

Jacobsen avsluttet langrennskarrieren etter 2019/20-sesongen for å fullføre medisinstudiet og bli lege.

- Jeg har bestemt meg for å kalle en spade en spade. Jeg har her og nå flere drømmer for mitt liv som helsearbeider enn for et liv som langrennsløper, så jeg får sette et punktum nå for den delen, sa Jacobsen til statskanalen.

34-åringen tok seks verdenscupseirer og ble individuell sprintverdensmester i 2007. I tillegg var hun med å ta flere mesterskapsgull for Norge i stafett.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer