Bare Molde kan true RBK

Rosenborg vinner for sjuende gang på rad. Sogndal klarer heller ikke denne gangen å overleve to år på rad. Men mellom to forutsigbare ytterligheter blir det mye moro og spenning - og sannsynligvis jevnere enn noen gang. Og se ikke bort fra at Molde blir en reell utfordrer til Rosenborg.

Her er Dagbladets offisielle tippeligatips. Vi starter i bunn:

14. plass: Sogndal

 • Mangler en rekke mer eller mindre naturgitte forutsetninger for å henge med på dette nivået, og fortjener både sympati og respekt. Men mangler først og fremst gode nok fotballspillere.
 • I fjor var det ingen andre enn Dagbladet som trodde Haugesund skulle overleve. I år er hovedargumentet vårt - gløden og entusiasmen ved å være nyopprykket - borte. Nå handler det om den vanskelige oppfølgingssesongen - uten forsterkninger av betydning.
 • Spørsmålstegn i kø. Nøkkelspillere har vært skadd i oppkjøringa, stopper Johnsen blir sikkert solgt, og flere viktige brikker i det gjennomarbeidede spillesystemet er borte. Framstår i redusert utgave, men se ikke bort fra at kravet til nye handlinger også gir et nytt løft.
 • Delvis renovert etter fjorårets fiaskoer. Sikkert hyggeligere klima, men laget er ikke nødvendigvis bedre. Har kjøpt flere utlendinger som lover godt, men stor usikkerhet rundt keeperplassen, og enormt ansvar på spissen Rune Lange (20). Men tradisjonelt er laget best som nederlagsdømt.
 • Det siste halve året har på mange måter vært lysere for klubben enn de siste ni. Sportslig sett vil sesongen bli vanskelig, men mange unggutter i kombinasjon med litt rutine, samt et par klassespillere gir et godt vekstgrunnlag. Men delvis syltynt besatt.
 • Revansjelyst etter 8. plassen. Den lysta oppveier fort savnet av nøkkelspillere. Framstår mer gjennombruddshissig, noe som bør passe spillermateriellet bedre. Men alltid usikkerhet rundt skade- og sjukdomssensible Skogheim og Aase. Det preger også våre forventninger.
 • Kan fort bli sesongens sensasjon. Har et ganske trygt defensivt fundament, men først og fremst fart og frekkhet framover. Fristende å dytte laget høyere opp på tabellen. Men: Moss vil sannsynligvis svinge i prestasjonene, og tilfeldighetene kan fort sende dem i motsatt retning.
 • Forventet nedtur. Mest fordi fjoråret ga uttelling i overkant. Funnene Hagen og Olsen var et overraskelsesmoment sammen med Jostein Flo, og klarte å skjule til dels store balanseproblemer i laget. I år er trioen kartlagt. Helsa til lagets viktigste mann - Flo - er som vanlig usikker.
 • Rosenborg på topp, Sogndal i bunn - og KIL på 6. plass. I den rekkefølgen satte vi opp tabellen. Et kompliment for stabilt og jevnt arbeid over tid. Enkelte temposvakheter, og laget kunne trengt mer kvalitet og konkurranse rundt spissplassen. Men totalt sett solid enhet.
 • Mange spennende kvaliteter, og en uttalt ambisjon om å underholde. I fjor var Stabæk involvert i en del gudsjammerlige kamper - spesielt hjemme. Det harmonerer ikke med et ellers utadvendt image. Sikkert i medaljekampen, men for uferdig og dårlig balansert til å holde helt.
 • Får et par plasser på grunn av trøkket rundt Klanen og Bislett. Uvurderlig motivasjonsfaktor. Forsvarsverket holdt mot de beste i fjorårets cupkamper, men har sviktet i vinter. Framover er det europaller med kvalitet - og et stort og vanskelig beslutningsansvar for trener Tjærnås.
 • Sølv i fjor, til tross for at mange nøkkelspillere fungerte dårligere enn forventet. Vi har likevel følelsen av at Brann nådde et maksnivå. Sentrallinja med Ludvigsen, Pedersen og Mjelde er en av landets beste, men skadeutsatt. Og spillerstallen er relativt tynn.
 • Har ofte imponert i vinter og vår, og framstår som den eneste utfordreren til Rosenborg. Vil sikkert spille praktfulle enkeltkamper, men flere unge og litt humørsjuke spillere mangler Rosenborgs stabilitet og selvsikkerhet. Meget sterk spillerstall.
 • Avgangen til kapasiteter som Eggen, Skammelsrud og Brattbakk ga i fjor høst grunn til skepsis. Men Trond Sollied har tatt et suverent grep, og stilt umiddelbare krav til prestasjonsforbedring. Kjedelig kanskje, men sant: Rosenborg framstår som temmelig urokkelig.

13. plass: Haugesund

12. plass: Bodø/Glimt

11. plass: Tromsø

10. plass: Lillestrøm

9. plass: Viking

8. plass: Moss

7. plass: Strømsgodset

6. plass: Kongsvinger

5. plass: Stabæk

4. plass: Vålerenga

3. plass: Brann

2. plass: Molde

1. plass: Rosenborg

<B>FORAN:</B> Rosenborg og Sigurd Rushfeldt vil ligge et hakk foran de øvrige Tippeliga-lagene også denne sesongen.